Kakav spoj!

Ova čokoladna torta s maslacem od kikirikija idealna je za vegane

Life

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Bogatstvo okusa koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.



Čokoladna torta s maslacem od kikirikija je mekana slastica koja se topi u ustima.


Napravljena bez jaja, bez mlijeka i bez maslaca, bit će idealna i za vaše prijatelje vegane. Omiljeni okusi kojima godinama ne pada popularnost – čokolada i maslac od kikirikija dobitna su kombinacija koja će usrećiti sve ljubitelje slatkiša.


Sastojci


  • 4 1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 1/2 šalice kakao praha
  • 2 1/2 šalice šećera po izboru
  • 2 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1 1/2 žličice soli
  • 3 žlice octa
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica + 2 žlice ulja
  • 3 1/4 šalice vode može koristiti mlijeko (biljno)


Glazura od maslaca od kikirikija


  • 1/2 šalice (veganskog) maslaca
  • 1/2 šalice kremastog maslaca od kikirikija
  • 1 3/4 šalice šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Upute


Zagrijte pećnicu na 180C. Podmažite 3 kalupa za torte i ostavite sa strane.


U velikoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, sol i šećer. Dobro promiješati da se sjedini.


Dodajte ulje, ocat, ekstrakt vanilije i vodu. Uz pomoć velike pjenjačice ili ručnog miksera umutite dok ne postane glatko, svilenkasto i sjedinjeno.


Ulijte tijesto u 3 kalupa za torte. Pecite 25-27 minuta.


Izvadite kolače iz pećnice i ostavite da se ohlade u kalupu 20 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Nakon što se ohladi, ohladite i premažite kolač.


Za glazuru


U velikoj zdjeli za miješanje istucite maslac dok ne postane pahuljast. Dodajte maslac od kikirikija, šećer u prahu i ekstrakt vanilije, dok se ne sjedine i ne postanu pahuljaste.