Pazite što konzumirate

Ova alkoholna pića nisu dobra za vašu kožu

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Jedan od vodećih neprijatelja jest šećerSvi znaju da alkohol nije baš najzdravija opcija za piće. No, postoje ona pića koju su nezdravija opcija od drugih. Alkohol se posebno negativno može odraziti na zdravlje, a s time i na izgled vaše kože. 


Ne morate biti liječnik kako bi znali da konzumacija alkohola nije zdrava. Svakako uvijek trebate biti umjereni po tom pitanju, ali isto tako je najbolja opcija izbjegavati ga. Ako si ipak želite priuštiti pokoju čašu, dobro je imati na umu koja piće imaju negativan efekt na zdravlje kože. 


No, jeste li se ikad zapitali zbog čega alkohol ima negativan utjecaj na kožu? Razlog treba potražiti u šećeru koji se nalazi u njemu. Upravo taj sastojak u dugoročnoj konzumaciji vodi ka upalnim procesima, pojavi crvenila, a može uzrokovati i puknuće kapilara.  


Crno vino
Omiljena čaša crnog vina ako je konzumirana često i nije najzdravija opcija. Naime, crno vino uzrokuje širenje krvnih žila u koži, a to može uzrokovati crvenilo. Uz to će pojačati postojeće crvenilo i dodatno potaknuti upalne procese. 


Bijelo vino


Bijelo vino ima veći udio šećera, a to je ujedno i razlog zbog čega može uzrokovati glavobolju dan poslije konzumacije. To također znači da može uzrokovati upalne procese, odnosno pojavu prištića, a to dugoročno znači i brže starenje kože. 


FOTO: Unsplash
Uvijek pripazite koliki je udio šećera u odabranom piću


Margarita


Margarita ima ubojitu kombinaciju šećera, soli i alkohola, a to vodi ka dehidraciji kože, a veći udio šećera ima sličan učinak kao i kod bijelog vina. 


Mojito


Mojito se ubraja među najomiljenije koktele, no koliko god ga mi voljeli ispijati, toliko ga ne voli naša koža. Već smo naučili lekciju – što više šećera u piću, to je gori efekt na koži, a svi znamo da ga mojito ima itekako puno.