Posjedujete li vi ove karakteristike?

Otkrivamo koji tip osobe bude najčešće prevaren. I zašto.

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Istraživanje je pokazalo da postoji jedan poseban tip osobe koji ima tendenciju da bude prevarenBilo bi odlično kada bi imali magičnu kuglu u koju bismo mogli pogledati i uz pomoć nje predvidjeti budućnost svoje ljubavne veze. Jedno od najčešćih strahova brojnih partnera jest moguća prevara. Odgovor ne moramo tražiti u magičnoj kugli nego sve što trebamo napraviti jest pitati psihologe. 


Prevara se često smatra najgorom povredom koju netko može uraditi svom ljubavnom partneru. Prevara boli, pod kojim god se okolnostima ona dogodila. Nažalost, prevara je isto tako jedna veoma česta pojava i rijetki su ljudi koji u jednom trenutku svog života nisu bili prevareni.


Veliki dio istraživanja provedenih na tom polju okrenuti su prema osobi koja je prevarila. No, najnovija studija je htjela istražiti kakav tip osobe bude prevaren te su se bacili u koštac s analizom “žrtve”.
Studiju je provela Meghna Mahambrey na Ohio State Universityju te donosi odgovore na pitanje postoje li određene karakterne osobine koje su indikator da će dotična osoba biti češće prevarena. 


Znanstvenici su otkrili da mnogo faktora ulazi u igru, od karaktera, godina, pa čak i religijske opredijeljenosti. Rezultat je prije svega izuzetno zanimljiv. Osobe koje su nemarne, manje radišne i organizirane budu češće prevarene. Otkrili su također kako osobe koje su u braku te su prije svega drage, nježne i spremne pomoći, češće na meti partnera koji vara. 


Psiholog Gary W. Lewandowski je objasnio kako takozvani dragi partneri ostavljaju dojam da će puno lakše oprostiti prevaru. Također osobe koje su nemarne, posebice oko svakodnevnih obveza poput plaćanja računa, stvaraju stres, a s time i razdor u odnosu, što često zna voditi ka prevari. Naravno, ovo nije pravilo, no studija je pokazala poveznicu između ovih problema i prevare.


Psiholozi su za kraj objasnili da ovo nisu općenite smjernice, no da često pokazuju neke poveznice između problema u ljubavnom odnosu. Naglašavaju kako je važno svakodnevno raditi na svojom ljubavnom odnosu jer samo tako, bez obzira na karakterne crte pojedinog partnera, možemo umanjiti mogućnost potencijalne prevare.