Zhao He

Otišao na pregled pa otkrio da mu se nešto nalazi u vratu. I to već 77 godina

S.M.

Foto: Ilustracija, iStock

Foto: Ilustracija, iStock

Ratni veteran je liječnicima kazao da se kao tinejdžer priključio kineskoj vojsci te sudjelovao u dva rata



Nakon što je pao s balkona svoje kuće u Shandongu, Zhao He (95) obitelji nije prijavio nikakve bolove. Nakon nekog vremena, pojavio mu se osjećaj nelagode u vratu pa ga je sin odvezao u bolnicu na pregled.


Nakon što su čuli detalje o padu, liječnici su ovom ratnom veteranu preporučili rendgen ne bi li provjerili je li ozlijedio vrat. Umjesto ozlijede, pronašli su strano tijelo u njegovu vratu koje tamo “stanuje” već 77 godina.


He je liječnicima ispričao da se kao tinejdžer priključio kineskoj vojsci te se borio u dva rata. Prvo protiv japanskih napada tijekom 2. Svjetskog rata i zatim na strani Sjeverne Koreje tijekom Korejskog rata. Na ratištu je pretrpio brojne ozlijede, ali ne sjeća se da je ikada pogođen u vrat.




“Bio je ozlijeđen dok je nosio ranjenog suborca preko rijeke tijekom jedne od bitaka. U tijelu mu se nalaze šrapneli”, objasnio je njegov zet, Wang.


Zhao procjenjuje da mu se metak u vratu nalazi od 1944. godine jer se sjeća da je pogođen dok je prelazio rijeku. Metak mu je navodno prošao kroz lijevu stranu nosa, ozlijedio mu čeljust i izbio mu nekoliko zubi prije nego se zaglavio u njegovu vratu.


Nakon što su pregledali rendgenske snimke, doktori su mu objasnili da je metak blizu krvnih žila te da, s obzirom na to da mu do sada nije radio smetnje, ostane na tom mjestu.


Ratni veteran se složio i dodao: “Svih sam ovih godina bio zdrav pa nema smisla da sada mijenjamo stvari”, piše Oddity Central.