Autentične delicije

Ostane li vam palente, isprobajte 5 neodoljivih recepata

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ovi kulinarski prijedlozi pretvaraju ostatke u ukusna jela

Pogledajmo zajedno trik kako pretvoriti ostatke palente u autentične delicije.


Dakle, ako se pitate što s loncem palente koji vam je ostao od jučerašnjeg ručka, na pravom ste mjestu.


Zaboravite kantu za otpatke i pripremite se otkriti kako pretvoriti ostatke palente u jela koja će oduševiti vaše nepce:


1. Palenta na žaru


Palenta na žaru jedno je od najbržih rješenja. Narežite ju na tanke ploške da se dobro ispeče s obje strane i lijepo zapecite.


Poslužite uz malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.


Za prilog možete birati između povrća, kremastih sireva ili ragua.


U trenu ćete imati odvažno i ukusno jelo spremno za uživanje.


2. Štapići od palente


Ako tražite najlakše i najbrže rješenje za recikliranje palente, odgovor je pržena palenta.


Dovoljno je narezati je na tanke ploške i uroniti u kipuće ulje, savršeno zapeći i uživati ​​u njezinoj vrućoj dobroti, a želite li dodati dašak svježine, prženu palentu možete popratiti s domaćim umakom, poput ukusnog tzatzikija ili guacamolea.


Neodoljiv način da date novi život ostacima u kuhinji. Ako pazite na kilograme, štapiće možete peći u pećnici ili u fritezi.


3. Kanapei od palente s radičem


Ovi kanapei nude kombinaciju rustikalnih i hrskavih okusa, a savršeni su za predjelo ili slastan zalogaj.


U kalupima oblikujte zvjezdice od palente, skuhajte radič s lješnjacima u tavi, pa sve sjedinite i poslužite!


4. Bruschetta od palente s cherry rajčicama i burratom


Ovo je izuzetno svestran recept, narežite ostatke palente na kvadrate i ispecite je na roštilju ili pak stavite u pećnicu.


Kad porumene, začinite po želji.


Odabrali smo cherry rajčice i burratu, ali ako želite možete dodati bundevu i fetu, gorgonzolu i orahe, pa slobodno koristite svoju maštu.