Uzburkajte strasti

Osjećate da ste se udaljili od partnera? Osmislite uzbudljiv date night!

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Iako je zabavno otići u omiljeni restoran i gledati film, razmislite o tome da se odvojite od uobičajene rutine i isprobate nešto novo.Ne moraju svaki date night biti dobro isplaniran ili ekstravagantan da bi se mogao “računati”. Ali lijepo je povremeno uložiti dodatni napor i osmisliti date night kako biste se ponovno zbližili s partnerom.


Ovaj korak može vam biti potreban ako ste se upali u dosadnu rutinu ili ako se ne osjećate toliko blisko kao obično. Date night nužan je element odnosa, jer podsjećaju na to tko smo kao par. Život nas uvijek zaokupi obvezama i vrlo je jednostavno udaljiti se.


Naravno, postoji mnogo načina da ostanete bliski u svakodnevnom životu. Izgradnja rituala povezivanja s dragom osobom, zagrljaji i poljubac ujutro i prije spavanja, zajednički obroci, važni su u održavanju bliskosti.
No, uvijek možete pobuditi iskru i dodatno se zbližiti, stoga donosimo nekoliko načina na koji ćete najbolje iskoristiti date night i ozbiljno se povezati ​​kao par.


Odložite telefon


Svi smo čuli milijun puta koliko je važno “skloniti telefon” i obratiti pažnju na osobu s kojom ste. A ipak, pet minuta kasnije, provjeravamo poruke i obavijesti.


Važno je započeti dijalog kontaktom očima, jer pokazuje osjećaj emocionalne angažiranosti. Zvuči jednostavno, ali zaista ima razlike. Razmislite o razgovoru u kojem vaš partner gleda u telefon umjesto da vas gleda u oči i uistinu sluša, piše Hello Giggles.


Probajte nešto novo


Iako je zabavno otići u omiljeni restoran i gledati film, razmislite o tome da se odvojite od uobičajene rutine i isprobate nešto novo. Noviteti su važan element u vezi. Kad sa svojim partnerom radimo nove stvari, uzbuđenje od aktivnosti prenosi se u odnos.


Nije potrebno isprobavati nešto novo svaki tjedan, ali čineći to prigodom, vratit ćete sve važne “iskre” u vaš odnos i ponovno učiniti zabavne stvari.


date_night

FOTO/Pexels


Izađite iz svoje zone komfora


Razmislite o tome da napravite nešto novo ili čak pomalo „zastrašujuće“ poput uspona na planinu, nekog adrenalinskog sporta ili savladavanja neke nove vještine.


Izlazak izvan vaše zone komfora može izgraditi intimnost u vezi. Vas dvoje morate raditi zajedno kako biste smislili nove vještine. To stvara snažno zajedničko iskustvo, i ima više utjecaja od, recimo, filma.


Također, kad jednom preživite uzbuđujuću aktivnost, moći ćete se osvrnuti i osjećati se kao da ste zajedno prevladali prepreku, a ništa više od toga ne djeluje toliko pozitivno na povezivanje.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Uslikajte samo jednu sliku


Bez obzira igrate li društvenu igru, šetate parkom ili zajedno kuhate kod kuće, oduprite se iskušenju da snimite ili fotografirate cjelokupni izlazak, a umjesto toga, budite potpuno prisutni i svjesni jedno drugoga.


To ne znači da ne biste trebali apsolutno ništa fotografirati, ali nemojte da to bude u središtu vaše večeri. Napravite brzu fotografiju, sačuvajte trenutak, a zatim se usredotočite na uživanje.


Budite realni


Kad je u pitanju zakazivanje date nighta, važno je imati na umu čimbenike poput vremena, novca, razine umora i slično. Što znači da trebate biti komunikativni s partnerom o tome što želite.


Kad se odlučite za izlazak, pobrinite se da je to realno. Ne želite postavljati jedno drugome nerealna očekivanja koja nije moguće ispuniti, što može dovesti do svađe. Drugim riječima, nećete se povezivati ​​ako ste cijelo vrijeme pod stresom ili uznemireni, zato nemojte pretjerivati.


Postavljajte jedno drugom pitanja


Ako je prošlo neko vrijeme otkad ste ušli u razgovor ili ste duboko razgovarali, učinite to fokusom sljedeće večeri. Jer čak i ako mislite da znate sve o partneru, morate naučiti još mnogo toga. Možete detaljno razgovarati o svom danu, što vam pada na pamet, čemu se radujete itd.


Rekreirajte svoj prvi date night


Da biste se osjećali bliže nego ikad, pokušajte rekreirati svoj prvi sastanak kao način da se podsjetite zašto ste se zaljubili. Parovi ponekad zaboravljaju na ono što ih je u početku povezalo. Jeste li popili kavu? Lutali parkom? Vratite se i ponovite. A ako raspoloženje pada, razgovarajte o tome gdje ste stigli na svom zajedničkom putovanju i čemu se nadate u budućnosti.