Štedi vrijeme i novce

Novi beauty trend: Multi-masking za ciljanu njegu lica

Mija Dropuljić

FOTO: IG@_multi_masking

FOTO: [email protected]_multi_masking

Ovaj sve popularniji beauty trend efikasno rješava pojedine nepravilnosti na licuMaska za lice bi trebala biti redovni dio vaše skin care rutine. Ovisno o vašim potrebama kože, trebali biste je nanositi jednom do više puta tjedna. Koju masku odabrati, ovisi o vašem tipu kožu, problemima koje želite tretirati i/ili kako želite nagraditi svoju kožu. 


Nisu sve maske iste i biramo ih prije svega ciljano. Neke maske dodatno hidratiziraju kožu, druge su sastavni dio anti-age tretmana, a treće uvode balans masnoj koži. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli BELINITY (@belinity.sk)

No, nisu samo to komplikacije. Rijetko tko ima posve ujednačenu kožu i uvijek isti problem na istim područjima. Često se dogodi da nam je masna T zona, obrazi suhi, a čelo i nos skloni miteserima i bubuljicama. I što onda? Više puta tjedno nanositi druge maske na cijelo lice?


To je pogrešno iz više razloga, a objašnjenja su posve jednostavna. Primjerice, ako vam je T zona masna i sklona sjaju, dok je ostatak lica suh, sklon perutanju i osjetljiv, ako nanosite kremu za prvi problem na cijelo lice, izazvat ćete kontraefekt. Možda ćete ublažiti lučenje viška sebuma, no zato ćete dodatno isušiti ostatak ionako već suhog lica.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Estética Sb (@esteticasb.bellezaysalud)S druge pak strane nepotrebno trošite proizvod i to bez ikakvog pozitivnog učinka. Maska brzo nestaje, a vi postajete skloni kupnji nešto povoljnije opcije.


Zašto ne biste isprobali multi-masking?


Kao što samo ime novog beauty trenda govori u pitanju je nanošenje više različitih maski u isto vrijeme. Na prvu zvuči totalno bedasto, ali na drugu ako bolje razmislite ima potpunog smisla. 


Tako ne samo da štedite proizvode nego i vrijeme. To znači da možete eventualno uložiti i u skuplje varijante maski. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli L’Occitane En Provence | SV (@loccitanesv)Kako bi maksimalno izvukli iz ovog trenda potrebno je dobro poznavati vlastito lice. Stanite ispred ogledala i proučite dio po dio. Slobodno opažanja možete zapisati. Kakvo vam je čelo i koja bi vam maska odgovarala? Što je s ostatkom T zone? S kojim problemima se bore obrazi, područje oko usana i rubovi čeljusti?


Kada detaljno proučite vlastitog lice i definirate što mu je sve potrebno, slijedi onaj jednostavni dio. Na područja s istim ili sličnim problemom nanosite istu kremu, dok druge dijelove tretirate s drugim proizvodima. Jedino pripazite koliko dugo pojedini proizvod trebate držati na licu.