10 modnih pitanja

Nikolina Vučković je usavršila spajanje nespojivog i izgleda savršeno

Dijana Ljubanović

FOTO/IG @nikolina_vuckovic

FOTO/IG @nikolina_vuckovic

Color Blocking kombinacije prava su umjetnost i ogledalo odvažnog karakteraKada je stil u pitanju, već smo se uvjerili kako je najmudrije igrati na sigurno i držati se jednostavnosti, pročišćenih linija, neutralnih boja i minimalističkog nakita. Danas je minimalizam na cijeni više nego ikad, zar ne? Od uređenja interijera do odjeće. Skandinavski stil, pravilo manje je više, capsule ormar… No, kada se netko odvaži iskoračiti, poigrati eklektikom, bojama, dezenima, a pritom zadržati izvrsnost, to je uistinu umijeće.


Color Blocking kombinacije prava su umjetnost i ogledalo odvažnog karaktera osobe koja to nosi sa stilom. Naša današnja sugovornica je usavršila spajanje nespojivog i igleda sjajno. Njen Instagram profil je šaren, vedar i energičan baš kao i ona.


Upoznajte Nikolinu Vučković iz Gradiške, koja je iako diplominirana inženjerka prometa, danas je izgradila svoj modni brend ženstvenih komada. Naučila je šivati, krojiti, igrati se materijalima i bojama. Njen stil je šaren i odvažan – pravo osvježenje među tisućama jednobojnih kombinacija na Instagramu.

Kako bi opisala svoj stil i kakvu poruku šalješ svojim modnim odabirima?


Rekla bih da je moj stil sve samo ne klasičan. Zaljubljenica sam u jake i vesele boje.  Volim se igrati s modom. Nespojivo, spojiti? Apsolutno da. Poruka koju bih ja poslala, šta god ljudi rekli, ostani svoja. I to ne samo u pogledu mode, nego u bilo kojem drugom. Rezultat toga su vjerojatno moje „čudne“ modne kombinacije, ali ja se u njima osjećam dobro. (smijeh)


 Gdje kupuješ odjeću, kako je biraš i što ti je pritom najvažnije?


Trenutno najviše odjeće imam iz Zare. Uzimam sve što  mi zapadne za oko. Koliko stvari nisam obukla, a prilikom kupovine je bilo ovo je #musthave komad.  Kada kupujem nikada ne pravim kombinacije pa prilikom spremanja mi uvijek fali neki komad (koji bi baš išao, a ja ga nemam) valjda je to kod svih tako, haha. Pored Zare izdvojila bih još Mango i Stradivarius, u koje vrlo rado svratim.Bez kojih 5 komada ne možeš zamisliti svoj ormar?


Bijela košulja, sako , haljina, štikle i dobar jeans.


Smatralo se da su četiri modne prijestolnice 20. stoljeća Pariz, London, Milano i New York? Koje gradove bi izdvojila kao vrelo modne inspiracije danas? Jesu li navedeni gradovi, prema tvom mišljenju, i dalje na modnom tronu i zašto?


Kada bi netko spomenuo Milano i Pariz, prva asocijacija na to bila bi mi moda. Mislim da će ti gradovi uvijek biti prepoznatljivi po tome. I na samom vrhu modnog trona.  A s druge strane svaki grad priča svoju modnu priču. Izdvojila bih i New York koji ima najbolje street style kombinacije. Street style moda nigdje nije življa od one na ulicama New Yorka.Prema tvom mišljenju, tko je najtalentiraniji modni dizajner/ica svih vremena? Zašto?


COCO CHANEL – zauvijek broj jedan. Mogu reći da je Coco Chanel moj uzor. I sama kreiram i imam svoj modni brend.


Kako je počela tvoja ljubav prema modi i zainteresiranost za nju? Kako si gradila svoj stil i postala zadovoljna njime?


Ljubav prema modi i krpicama se razvila u djetinjstvu. To me počelo zanimati kao djevojčicu. Još u osnovnoj školi su počele moje prve kombinacije, koje i nisu bile tako odlične, ali meni je to tada bilo super. Poslije srednje škole počela sam svaku kombinaciju slikati i objavljivati na Instangramu. To me dovelo tu gdje sam sada.  Mogu reći da godinama već gradim svoj stil i mislim da sam po njemu prepoznatljiva u svom gradu.Najkorisniji modni savjet koji je promijenio tvoj pristup modi?


Nosi ono što voliš i u čemu se ti osjećaš ugodno. Obuci se posebno i lijepo i kada ideš u običnu šetnju. Svaki dan je poseban, kada bi kombinirala koja boja ide uz koju, život ti nikada ne bi bio dovoljno šaren i veseo. Modni trend za koji se nadaš da se više neće vratiti u modu?


Na ovo ću samo da reći, nikad ne reci nikad. Koliko sam samo puta rekla, ovo nikada ne bih nosila. Da bi svaki taj komad “neću nikada” imala u svom ormaru, čak u više primjeraka. Najveći modni fail koji si imala?


Jao bilo je to davno. Ne mogu sebi oprostiti  tenisice na platformu i pletene ljetne čizme (smijeh).Materijal koji ne podnosiš na svojoj koži?


Takav ne postoji, ja sve mogu nositi. (smijeh)