New York

Neobičan natječaj za posao: plaća milijunska, a uvjet je “biti pomalo krvožedan”

Lucija Sučić

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Sve u cilju rješavanja jednih od velikih gradskih problemaGradonačelnik New Yorka Eric Adams traži pravu osobu koja će se boriti protiv jednog od najvećih problema grada, a to su glodavci.


Službeni naziv poslovne pozicije glasi “direktor za mitigaciju glodavaca”, a u međuvremenu je poprimila kolokvijalan naziv “car štakora”.


“Idealan kandidat je visoko motiviran i donekle krvoločan, odlučan sagledati sva rješenja iz različitih kuteva, uključujući poboljšanje operativne učinkovitosti, prikupljanje podataka, tehnološke inovacije, upravljanje otpadom i masovno klanje”, stoji u oglasu, kako prenosi News Sky.
Osobi koja se vidi u ovom poslu nudi se plaća od 850 pa do milijun i 200 tisuća kuna (120 do 170 tisuća dolara).


Ovo je problem s kojim se grad bori već dugi niz godina, a u posljednje je vrijeme pomalo i van kontrole jer se prijavljuju mnogi slučajevi štakora na ulicama i u parkovima.


Adams i gradska uprava u potrazi su za osobom koja će postati javno lice istrebljenja štakora, kao i edukacije javnosti.


Od kandidata se očekuje posjedovanje dobrih komunikacijskih vještina, istančanog smisla za humor i “čelnog vodstva, korištenjem praktičnih tehnika za istrebljenje glodavaca s autoritetom i učinkovitošću”.