Tradicionalna poslastica

Nemojte kupovati slatki kruh, napravite svoj po ovom super receptu

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Nezaobilazan dio uskršnje gozbe!

Za Uskrs je slatki kruh tradicionalna poslastica koju, iz straha da nam neće uspjeti, često naposljetku kupujemo.


Ako ste ove godine avanturističkog duha i želite se okušati u izradi ove ukusne slastice i oduševiti vaše ukućane, imamo super recept od kojeg ćete dobiti dva manja komada slatkog kruha.


Sastojci


Starter:


  • 8g suhog kvasca
  • 170ml toplog mlijeka
  • 20g šećera
  • 140g višenamjenskog brašna

Tijesto:


  • 2 jaja
  • 80g šećera
  • 65 g omekšalog maslaca
  • 250g višenamjenskog brašna
  • pola žličice mljevenog kardamoma
  • vršak žličice mljevene kurkume
  • četvrtina žličice soli

Nadjev (podijeliti na 2 dijela):


  • 170 g grožđica
  • korica 1 limuna (ili naranče)
  • 40 ml tamnog ruma
  • 170 g slatkih kandiranih kora naranče
  • 75 g bademovog brašna
  • 75 g omekšalog maslaca
  • 10g maslaca za podmazivanje posuda/kalupa
  • 1 jaje i 20 ml mlijeka za podmazivanje kruha prije peći
  • šećer u prahu za dekoraciju

Priprema


Detaljni postupak recepta pogledajte u videu!