Ako nije marmelada, što je?

Neke pekare ne koriste marmeladu za svoje krafne. Iznenadit ćete se čime ih pune

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Menedžer jedne kompanije koja proizvodi krafne otkrio s čime zapravo mnogi pune ovu popularnu slasticuKrafna je ona bezvremenska slastica koja u svakoj situaciji dobro dođe. Mekana, sočna, slatka – volimo je za doručak, ali i za međuobrok. Ona klasična je uvijek punjena s marmeladom, dok mnogi preferiraju čokoladno punjenje. No, jesmo li sigurno u to punjenje krafni?


Australska franšiza Donut king ovih dana je otkrila tajni sastojak mnogobrojnih tvrtki i pekara koje proizvode krafne – omiljena marmelada zapravo uopće nije marmelada. 


Menedžer ove franšize Andrew Badcock je priznao za new.com.au kako jedno od najdražih punjenja nema nikakve veze s marmeladom. Proizvođači, naime, koriste takozvanu pastu od jabuke ili njen umak kojemu dodaju pojedini okus. 
Razlog nije ušteda nego činjenica da je ta smjesa izuzetno glatka i ne sadrži sitne komade voća koji znaju ostavljati neugodan osjećam prilikom žvakanja. 


Dodatno je objasnio da se posebno koristi za punjenje “marmelade od jagoda”. Naglasio je kako je dotična smjesa s jabukom posve prirodni zaslađivač te da je se pokazalo da upravo takav tip punjena kupci češće preferiraju.