Sjajan trik

Ne želite omekšivač u perilici za rublje? Ovaj kuhinjski sastojak odlična je alternativa

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Sol je uz ocat pravi saveznik kućanstva.Mnogo je korisnih savjeta i trikova o svemu što je povezano s pranjem i perilicom rublja. Na primjer, jeste li znali da votka može ukloniti neugodne mirise?


Ili da možete produžiti vijek trajanja svoje perilice rublja pomoću tableta za perilicu posuđa? Osim toga, u budućnosti možete bez skupog omekšivača, jer je odlična zamjena za omekšivač obična – sol.

Na brojnim blogovima i savjetodavnim stranicama, kućanski se profesionalci zaklinju u upotrebu soli. Dovoljna je samo žlica u pretincu za omekšivač da vaše rublje bude prekrasno mekano.


Osim toga, kuhinjska sol je jeftinija alternativa omekšivaču, a također je mnogo prihvatljivija za okoliš. Kuhinjska sol se posebno preporučuje za pranje bebinog rublja i rublja za osobe koje su posebno sklone alergijama. zašto? Jer sol rublje pere iznimno lako i bez alergenih mirisa.Ako dodatno želite zaštititi bijelo rublje od toga da poprimi sivu boju, najbolje je u sol dodati paketić praška za pecivo. Uz ovaj trik rublje je prekrasno mekano, svježe i blistavo čisto, a vi ste ujedno uštedjeli novce!