Naučite jednom zauvijek

Najpopularniji YouTube make up tutorial. “Traži” se više od 50 tisuća puta godišnje

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Možete li pogoditi koji make u tutorial se najčešće gugla?Postoji jedan beauty problem za čijim rješenjem se, vjerovali ili ne, traga preko 50.000 puta godišnje na YouTubeu. Jeste li vi maher ove tehnike šminkanja ili i sami često stisnete “traži”?


Beauty tutoriali se ubrajaju među popularniji sadržaj na YouTubeu, a jedna posebna tema je vječna. U pitanju je takozvani “winged eyeliner”, odnosno elegantna zavrnuta i izražena crta s tušem ili olovkom. 


Budite iskreni, koliko puta ste krenuli povlačiti crtu s tušem i nekako ste završili ili prenisko ili previsoko. Onda ste krenuli popravljati štetu, a s prepravljanjem je ta crta dosegla monstruozne dimenzije, a rezultat je bio make up više prikladan za Noć vještica nego za večeru za koju ste se pripremali. Niste jedini jer upravo se najviše traga za ovom tehnikom šminkanja. 

Najjednostavniji način da što bolje iscrtate crtu jest nasloniti lakat na stol kako bi vaša ruka bila što mirnija. Počinite iscrtavati crtu odmah kod vanjskog ruba oka te iskoristite tanki papri i iscrtajte željeni put crte. Nakon toga samo ispunite crtu. Tek na kraju ispunjavate unutarnji dio kapka. Drugi popularni tutoriali su “box braids”, odnosno takozvane boksačke pletenice koje su prije par godina uz pomoć Kardashian klana ponovno postale popularne.