Fantastična večer uz odlične kapljice

Na večeri koja je obilovala vrhunskim aromama: Predstavljen prvi istarski Gin&Tonic mix

Life

Foto: Manuel Paljuh

Foto: Manuel Paljuh

Na predstavljanju su sudjelovali Michael Tasić i Goran Špehar (Istarska kapljica), Direktor kampa Istra Premium Camping Resort, Funtana Karlo Grebac te Marko Bratović ( Counts drinks)Sjajni ambijent konobe Bokoon Istra Premium Camping Resorta u Funtani, obilje dobrih vibracija uz vrhunska pića i hranu te dvadesetak oduševljenih novinara i blogera, bio bi sažetak subotnje večeri 13. studenog kada je u konobi Bokoon javnosti predstavljen prvi istarski Gin&Tonic mix, ali i druge zanimljive koktel kombinacije čiji sastojci dolaze iz kaštelirskih craft manufaktura, Istarske kapljica i Count’s drinksa.


Event je svesrdno potpomogla tvrtka Valamar, koja je na raspolaganje stavila svoju konobu Bokoon te gostima omogućila uživanje u autohtonim istarskim delicijama, uz prezentaciju novih proizvoda, ali boravak u Istra Premium Camping Resortu.


Glavna zvijezda večeri bio je G&T mix kojeg čine Dry gin Flying Goat, čiji je tvorac Istarska kapljica te Count’s drinks craft tonic, jedini takav u Istri, ali i cijeloj regiji. Ovaj jedinstveni mix eksplozija je oduševljavajućih okusa, nastao u kaštelirskoj suradnji koja spaja okuse i ljude, i doista je nešto posebno. A veliku zaslugu u cijeloj priči imala je i konoba Bokoon koja je poznata po tome što poslužuje jela od isključivo domaćih namirnica najbolje kvalitete.

No krenimo redom, od pića dobrodošlice –  koktela Gin-Gineta, posluženom uz finger food. Riječ je o piću u kojem su se sljubili gin Flying goat i tradicionalno piće Gineta iz istarske povijesti, koje se priprema od divljih borovica (u ovom slučaju od onih iz netaknute prirode, s obronaka Ćićarije). Divna, osvježavajuća varijanta koja jednostavno mami na daljnje isprobavanje aroma i okusa.


Pa je na red došla istarska varijanta čuvenog London Mule koktela. Kaštelirski London Mule spravlja se tako da se stavi bićerin gina Flying Goat i decilitar ginger beera za one koji vole pikantniji okus, odnosno, ginger alea za one sklonije blažim aromama. U piće još idu sirup ili sok limete, kriška limete i đumbira za dekoraciju te led. Naravno, konoba Bokoon je uz svaki koktel posluživala i novo gastro iznenađenje, pa su nakon London Mulea gosti guštali u pravoj, domaćoj istarskoj maneštri.


Foto galerija: Predstavljen prvi istarski Gin&Tonic mix/Foto: Manuel Paljuh


Uz glavno jelo, janjetinu spravljenu na dva načina i crnu slavonsku svinju, gosti su probali ono što su nestrpljivo iščekivali – prvi istarski G&T mix. Kaštelirski gin tonic u ovakvoj kombinaciji možete kušati jedino u Istri, a njegovi su sastojci bićerin (0,03 litre) gina Flying Goat, decilitar Count’s Drinks tonika, količina leda po želji, i sezonska aromatična dekoracija. S obzirom da je prezentacija upriličena u jesenskim danima, ovoga puta su se koristili grejp, ružmarin i nar. Malo je reći da je G&T mix izazvao apsolutno oduševljenje, a mnogi su komentirali da bolji doista nikada nisu probali.Ovakvu sjajnu večer trebalo je, naravno, i zasladiti na kraju, a kako bi i desert bio u skladu sa slasnim domaćim jelima iz prethodnih slijedova, poslužena je krostata sa sirom i kruškom, krostata sa suhim smokvama te čuvene istarske kroštule. A koktel iznenađenja uz desert bio je Teranino-Gineta. Da bi ga se spravilo potrebna je cijela bočica Ginete (2 dcl), pola decilitra teranina, odnosno, likera od terana Mediteran Istarske kapljice, led te dekoracije od bobica grožđa na štapiću.


Na kraju subotnjeg druženja, svi su gosti dobili na poklon vrećice s bočicom Flying goata i Count’s drinks tonika, kako bi i u kućnoj atmosferi kasnije mogli ponovno guštati u ovoj beskompromisnoj i posebnoj kombinaciji.


Istarska kapljica kao ime postoji već 12 godina, destilerija im je u Kašteliru, a izgradili su prepoznatljiv brend čija je specifičnost da je baza svih njihovih proizvoda (ukupno 14 etiketa) najkvalitetnija rakija lozovača, koja se proizvodi od grozdova. Petnaesta etiketa im je Dry gin Flying goat, s čijom su recepturom mjesecima eksperimentirali, dok nisu došli do vrhunske varijante koje zadovoljava njihove visoke kriterije kvalitete.Count’s drinks je obiteljska manufaktura koja jedina u regiji na tržište plasira craft tonik, ginger beer, ginger ale, ali i Ginetu, tradicionalno, istarsko bezalkoholno piće koje se proizvodi od divljih borovica s obronaka Ćićarije. Vrlo brzo nakon pokretanja posla postali su dobro poznato ime i sinonim za posve prirodna, bezalkoholna pića jedinstvenih aroma, koja su vrhunska sama za sebe, ali i u koktel kombinacijama.