Sreća ili nesreća?

Muškarac preživio malariju i koronu, a onda ga ugrizla kobra

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Zbog velikih troškova liječenja, obitelj pokrenula humanitarnu akcijuAko ste danas pomislili da vas ne ide u životu, priča ovog Britanca će vas uvjeriti u suprotno. Ian Jones je preživio denga groznicu, malariju i koronavirusa. No, tu njegov peh nije stao – ugrizla ga je otrovna zmija. 


Naravno, na priču možemo gledati i iz drugačijeg kuta – ovaj Britanac ima poprilično puno sreće u životu. Prebolio je denga groznicu, malariju i koronavirus bez štetnih posljedica za zdravlje. 


Jones je poslovno boravio u Indiji gdje ga je ugrizla kobra. Liječnici čak vjeruju kako je u trenutku ugriza bolovao po drugi put od korone. Sve to je podijelio njegov sin na Gofundme gdje organizira prikupljanje novčanih sredstava za bolesnog oca. 
“Kako dobivamo sve više bolničkih računa, a nismo zbog situacije u mogućnosti napustiti zemlju, organizirali smo Go Fund Me stranicu u nadi kako ćemo prikupiti novčana sredstva u iznosu od oko 10.000 britanskih funti koja su potrebna za njegu”, piše na stranici. 


Akcija je polučila veliki uspjeha te je obitelj prikupila preko 15.000 funti. Jones je preživio smrtonosni napad, pušten je na kućnu njegu, no njegovo stanje je i dalje ozbiljno. 


“Dok je bio kod nas, bio je pri svijesti i imao je razvijene simptome ugriza zmije, naknadno mu je nestao vid i ima problema s hodom, ali to su u većini slučajeva prolazni simptomi”, objasnili su liječnici za Indian Express.