"The" komad garderobe

Mučite se s pronalaskom traperica? Uz ovih 5 smjernica brzo ćete uskočiti u one savršene

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Olakšajte si kupovinu traperica i pronađite one kao krojene za vasTraperice su jedan od onih bezvremenskih komada koji uvijek idu na sve. Upravo zato važno je odabrati one koje će vam stajati kao salivene.


No, to je ponekad lakše reći nego učiniti. Prave traperice koje će stajati kao krojene za vas mogu biti pravi izazov za pronaći.


Donosimo neke savjete koji će biti od koristi pri odabiru i kupnji idućeg para traperica, a ukoliko se slijede do zadnjeg, visoke su šanse da ćete pronaći “the” traperice!


Ne slijedite slijepo modne trendove
Trendovi dolaze i prolaze, ali dobar par traperica u kojima ćete se uvijek osjećati i izgledati sjajno vrjedniji je od usputne mode.Ako su u trendu primjerice hlače niskog struka, a vama nikako ne stoje i ne ističu vam tijelo na najbolji način, sve što ćete napraviti s kupnjom takvih traperica jest potrošiti novac, a na kraju dana nećete biti zadovoljni.


Kod traperica vrijedi: bolje jedne, ali vrijedne, što se ne odnosi samo na cijenu, već i na kvalitetu i kroj koji odgovara vama i vašem tijelu.


Imajte na umu da se traperice s vremenom šire


Kada isprobavate traperice, moguće je da ćete htjeti uzeti veličinu više jer će vam one u vašoj veličini doimati uskima.Međutim, imajte na umu da će se s vremenom opustiti i malo raširiti.


Trik za odabir prave širine struka


Mnoge traperice dolaze u različitim varijantama širine struka, a ovo je generalni trik kako uvijek pogoditi idealnu širinu.Nakon što odjenete traperice, pokušajte zagurati ruku između leđa i struka traperica. Ukoliko vam stane čitava ruka, onda su one u struku ipak preširoke, što u konačnici može utjecati na to da vizualno prošire struk i počnu vidjeti.


Ako možete ugurati prst, dva, onda već govorimo o situaciji pronalaska idealne širine struka.


Međutim, ako se s time mučite i trebate uvlačiti trbuh ili se savinuti, onda su velike šanse da su vam traperice u struku premalene. Osim što će tako izgledati, i osjećati ćete se nelagodno.


Pripazite na količinu materijala u predjelu međunožja


Imajte na umu da će vam se traperice u predjelu međunožja također malo raširiti nakon nekog vremena. Stoga, kada ih probavate nove, u tom predjelu ne bi smjele visjeti niti biti opuštene.Drugim riječima, ako rukom možete uhvatiti taj dio, onda to znači da su vam vjerojatno prevelike.


Poigrajte se s krojevima


Na tržištu postoje brojni stilovi traperica: mom jeans, skinny, wide, bootcut… Nemojte se bojati isprobati različite stilove i krojeve jer ćete tek tada vidjeti koji vam stoje i naglašavaju liniju, a koji baš i ne.Nerijetko se dogodi da “zapnemo” s određenim krojem jer smo već naviknuli na njega, no možda postoji neki bolji, a to ne možete znati dok ne probate!