Borba protiv napasnika

Mravi, muhe, komarci, žohari? Pobijedite ih – ovo su najbolji organski insekticidi za vaš dom!

Life

Foto: Arhiva

Foto: Arhiva

Istražili smo koji proizvodi su netoksični i sigurni za uporabu u blizini djece i kućnih ljubimaca.Koliko god naporni, kukci su važna karika u našem ekosustavu. Možda nam nisu dragi, ali zato što ih trebamo, moramo izbjegavati njihovu potpunu eliminaciju.


Postoje brojni „domaći“ i komercijalni organski insekticidi. Prije nego isprobavate išta novo, od domaćeg eksperimenta protiv nametnika do kupljenog proizvoda, pažljivo pročitate upute za korištenje i sigurnost sastojaka.


Kremena zemlja je sedimentni kamen, koji se sastoji od fosiliziranih ostataka algi. U fino usitnjenom obliku, kremena zemlja je efektivan organski insekticid koji dehidrira insekte. 
Učinkovit je u borbi sa žoharima, mravima, puževima, paukovima, i gotovo svim ostalim insektima. Prašak se može raspršiti na sva područja na kojima su insekti učestali, ili ga možete pomiješati s vodom i koristiti kao sprej. Kremena zemlja uništava i korisne insekte pa treba pripaziti s njezinom uporabom!


Ulje nima, dobiveno iz drva nima, koristi se stoljećima u organskom uzgoju, kao i u kulturama diljem svijeta kao organski insekticid. Može ga se raspršiti unutar doma, u blizini vrata, ili po drvenim podovima. Djeluje odbijajuće na insekte te im onemogućuje hranjenje, razmnožavanje i rast.


Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr