Dance Arena

Strastveni spoj mode i plesa: Fash!on live spektakl u Umagu

Zlatko Horvat

Foto Milivoj Mijošek

Foto Milivoj MijošekIzbor Miss hostesa postao je prošlost, iako su se hostese prošetale Dance Arenom u odjeći s turnira, koju je kreirala Matija Vuica. Poznata dizajnerica bila je, zajedno s Ivanom Tandarićem i Aleksandrom Šekuljicom, dizajnerima koji se skrivaju iza imena ELFS, zvijezda večeri, ali iza cjelokupnog spektakla stoji autorica – Ivona Brnelić. Sjajna produkcija i izvanredne plesne točke studija RiS upotpunile su ovu spektakularnu modnu-glazbenu priču. Pravi spoj glazbe, plesa i teatra, koju su uveličale pjevačke izvedbe Nikole Marijanovića i Danijele Večerinović uz pratnju Global Disca, zaslužio je na kraju veliki pljesak nazočnih u i oko Dance Arene.


– Želja je bila publici dati nešto drugo, nešto zanimljivo. Dobili smo spektakl pun energije s dizajnerima i plesačima – kaže Ivona Brnelić.


– Jako mi je drago što mi je Croatia Open dao priliku da ostvarim svoju viziju, u koju je uključen kreativni tim u kojem su fotograf Filip Koludrović, koreografi Erik Bukovnik, Ivona Čuturić i Adriana Blanuša Lošić te vizažist iz Profokus učilišta i stilisti frizura iz Perman salona – dodaje Ivona, koreografkinja i dugogodišnja plesačica Tine Turner.


Foto Milivoj Mijošek


Foto Milivoj Mijošek

Modni duo ELFS predstavio je ženstvenu cvjetnu ljetnu kolekciju te kolekciju kupaćih kostima s notom zaigranosti, dok Matija Vuica u kontrastnoj igri emocija ostaje vjerna svojim couture unikatnim haljinama. Matija Vuica obećala je noć za pamćenje i to se ostvarilo.


– Ovo nije moja prva suradnja s ELFS-om i kada je krenula ideja o ovome, odmah sam poželjela opet raditi s njima. Još kao djevojka imala sam, kroz ples, taj svoj kanal kreativnosti. Taj kanal imamo svi, samo ljudi to ne koriste. I onda, kako je život odmicao, ja sam taj kanal morala koristiti. Kako si stariji, to je postala platforma oko koje mogu kreirati sve živo. Ja sam inače i dizajner interijera i ja sve to vidim. Tako sam vidjela i ovaj Fash!on Live. Ja ti viziju skidam, prerađujem, uzimam komponente koje mi pomažu da ostvarim viziju.


Fash!on Live je oduševio, donio je nešto novo, modu i ples na jednoj višoj razini. Ivona Brnelić i cjelokupna ekipa napravili su sjajan posao.


– Želim ovom prilikom zahvaliti ATP-u i Arlen Brozić, koja je bila posrednik u želji da imaju jedan drugačiji fashion event. Ja sam tu viziju imala i prije, samo sam čekala priliku, jer ne mogu sama raditi. Imala sam veliku podršku, omogućili su mi sve da mogu ostvariti tu svoju viziju. Neizmjerno sam im zahvalna jer kroz to su usrećili jako mnogo artista, plesača, akrobata, modela, koji uživaju u tome što rade. Velik je to tim, 35 ljudi, koji dolaze odasvukud, iz Ljubljane, Zagreba, Rijeke. Standard je visok i čast je imati priliku raditi s njima. Ono što mi je posebno slatko je što se radi o mladim ljudima. Uvijek sam mislila da je to bit mog rada, dati platformu mladim ljudima, koji imaju želje kreativno raditi. Moram pohvaliti Filipa Koludrovića, našeg službenog fotografa, koji je bio zadužen za prekrasne projekcije. Isto tako tu su koreograf Erik Bukovni, plesači iz Slovenije, koji su pokazali što rade i koliko vježbaju. Sjajne plesne točke uigranih plesača i plesačica, krasne kreacije. Sve to imamo – doma.


I Ivona se vratila kući.


– Naučila sam zanat i poželjela se vratiti kući. Mi sve ovdje imamo, samo treba više raditi! Ja radim nešto što mi je dano. To je čista emocija, čisti osjćaj. To što radim nije stvoreno kroz moj ego, jer taj govor je iskren…