Dobrotvorna večer Met Gala

Sinergija mode i tehnologije: Claire Danes očarala sve u svjetlećoj haljini Zaca Posena

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Na glamuroznoj večeri Muzeja Metropolitan u New Yorku, za koju je ulaznica koštala 30.000, a stol 275.000 dolara, prošetao je svatko tko »drži do sebe«Na dobrotvornoj večeri Met Gala pod sloganom »Manus nad Machina – Moda u doba tehnologije« Claire Danes pojavila se u svjetlećoj haljini i očarala prisutne svijetleći u mraku poput Pepeljuge.


Za bajkoviti prizor zaslužan je modni dizajner Zac Posen. Haljina koja je naoko izgedala poput svake obične toalete, romantičnog kroja s krinolinom i uskog korzeta u boji leda, opčinila je sve kad se ugasilo svijetlo.Zablistavši u mraku osigurala si je poziciju “naj haljine”. Naime, ovogodišnji izazov kreatori su pronašli u sinergiji mode i tehnologije, pa su protkane optičke niti zasvijetlile u mraku i klasičnu toaletu poput čarobnog štapića pretvorilile u futurističku čaroliju.

Lady Gaga nosila je vruće hlačice marke Versace i čizme visokih potpetica, Madonna i Beyonce predstavile su Givenchy, a  Taylor Swift  Louis VuittonaNa glamuroznoj večeri Muzeja Metropolitan u New Yorku, za koju je ulaznica koštala 30.000, a stol 275.000 dolara, prošetao je svatko tko »drži do sebe«.


Zvijezde show businessa zasjale su u najneobičnijim kreacijama. Crvenim tepihom prošetali su i Beyonce, Lady Gaga, Madonna, Taylor Swift, Kim Kardashian, Bradley Cooper i Johnny Depp…


Ovaj spektakl nazvan i Oskarom mode, već godinama okuplja zvijezde iz svijeta mode, filma, medija i politike. Pod vodstvom Anne Wintour, glavne urednice modnog časopisa Vogua, ovaj se se glamurozni događaj odvija od 1995. godine i naprosto se ne propušta. Biti viđen na crvenom tepihu Meta dio je obaveznog statusa svake aktualne zvijezde.Ovogodišnje svečane oprave imale su radni naslov “Manus X Machian: moda u doba tehnolgije”, pa je sve blještalo  u znaku srebra i metala robotskim siluetama.Gala spektaklu naravno može se pristupiti samo uz pozivnicu, a sva sredstva koja se prikupe idu za Institut kostima Metropolitana.


  https://www.youtube.com/watch?v=BMJTbDLcaUo