Modna manifestacija

Seksi i snažne žene: Završio još jedan Cro a Porter

Nikola Grbin

Posljednje večeri predstavili su se Lokomotiva, Soel by Sonja Lamut, Twins by Begović i Štimac, Ivan Mandžukić koji potpisuje brend Ivanman i Matija VuicaJedna od najvažnijih modnih manifestacija u Hrvatskoj ali i regiji, Schwarzkopf Cro A Porter, zaključena je revijama održanima u subotu. Posljednje večeri predstavili su se: Lokomotiva, Soel by Sonja Lamut, Twins by Begović i Štimac, Ivan Mandžukić koji potpisuje brend Ivanman i Matija Vuica. Lana Puljić i Luka Grubišić koji se kriju iza brenda Lokomotiva predstavili su svoje viđenje suvremene, moderne i snažne vojne službenice. Kolekcija je obilovala kaputima, već dobro poznatim suknjama, kombinezonima, pelerinama, košuljama, hlačama.


Kolekcija Soel Sonje Lamut obilovala je klasičnim kaputima, oversized kaputima, suknjama, majicama s otvorenim leđima i zanimljivim vezivanjem, kaputima bez rukava, ali i komadima na kojima je izvezeno ime brenda Soel. Brend Twins osnovali su Domagoj Štimac i Damir Begović, mladi dizajneri koji su 2013. osvojili nagradnu Elle za najbolje mlade dizajnere. I ove godine su predstavili kolekciju sa zavidnim brojem modela – gotovo 40 modela pričalo je njihovu modnu priču. Reviju je otvorio moćan krzneni kaput, a gotovo cijela kolekcija obilovala je jednakim modelom samo u drugim krojevima i bojama.Ivana Mandžukića ne cijene upola u Hrvatskoj koliko ga cijene u Njemačkoj gdje redovito predstavlja svoje kolekcije na Berlinskom tjednu mode. Kolekcija je obilovala tamnijim tonovima koje su negdje razbili plavi, roza i bijeli komadi, a tu su i dobro prepoznatljivi trokutasti Ivanman dodaci kojima obogati svaku kolekciju.
Schwarzkopf Cro A Porter zatvorila je Matija Vuica koja se ovog puta predstavila kolekcijom koja je iznenadila mnoge – iznenadila je nikad ljepšom, prozračnom, jednostavnom kolekcijom večernjih haljina u zelenoj, plavoj, crvenoj, rozoj i mnogim drugim bojama.


Večer prije u hangaru Croatia Airlinesa publika je imala prilike pogledati revije Tea Perića za MAK, Yuniku, Jet Lag, Marine Jerant i Manuele Lovrenčić te Aleksandra Žarevca. Teo Perić hrvatskoj modnoj sceni uvijek ponudi onaj dašak glamura koji nitko drugi ne pogodi kao on. Predstavio je kolekciju koja je obilovala suknjama, haljinama, hlačama, lepršavim kombinezonima, kompletima, kaputima s cvjetnim printom, krznenim detaljima, pepita uzorkom, a i ljubičastim, crvenim, sivim i plavim nijansama boja koje su se vješto kombinirale u gotovo svakom komadu.


Nakon senzacionalnog Tea Perića uslijedila je revija Lidije Pihler koja se krije iza brenda Yuniko. Kolekcija je obilovala haljinama, suknjama, hlačama, ali gotovo svaka kreacija bila je upotpunjena PVC/kožnim detaljima na struku, rukavima. Ono što je definitivno obilježilo ovu kolekciju su srca koja su vrištala iz svakog komada.


Inspirirane Parizom, dizajnerice Jasmina Arnautović i Maja Virgej predstavile su najnoviju kolekciju za muškarce i žene u kojoj su dosadašnji urbani casual stil obogatile duhom pariške romantike.


Marina Jerant i Manuela Lovrenčić odlučile su ove sezone igrati na kartu seksepila u ženskoj i muškoj modi. Kolekciju je obilježila samo jedna boja – crna. Ženski dio kolekcije predstavio nam je suknje, sakoe, hlačice visokog struka, hlače… Sve u seksi varijanti s dodacima kože na rubovima te prorezima na laktovima, dok je muški dio kolekcije za razliku od ženskog bio itekako rezerviran i klasičan.


Čast da zatvori večer dobio je Istranin Aleksandar Žarevac kojem je ovo bila prva revija u sklopu Schwarzkopf Cro A Portera. Predstavio je nevjerojatno seksi kolekciju za jaku ženu, a pokazao je i kako crna ne mora biti dosadna, ne mora izgledati jeftino i izbor različitih materijala iste boje može dobro izgledati i funkcionirati. Žarevac je predstavio i jedan jako zanimljiv detalj – ruksak koji je ušiven u jaknu.