'Isusove tenisice'

Rasprodane Nikeice sa svetom vodicom: Preostalim brojevima, cijena skočila u nebo

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Nikeice su namirisane tamjanom, a u potplate je ubrizgana sveta vodica.Bend iz Brooklyina pod nazivom “MSCHF” izrađuje Nike tenisice koje su dobile nadimak “Isusove tenisice”, prenosi Cosmopolitan. Nove Nike Air Max 97 u svom sastavu imaju svetu vodicu uzetu iz rijeke Jordan. Sveta je vodica ubrizgana u potplate tenisica tako da se doslovce “hoda po vodi”.


Ulošci su crveni prema staroj vatikanskoj tradiciji, a tenisice krasi i Evanđelje po Mateju 14:25. Nikeice su namirisane tamjanom kojeg su prema Evanđelju po Mateju, Isusu donijeli mudraci u noći kada se rodio, prenosi Cosmopolitan.


Voditelj trgovačkog odjela brenda, Daniel Greenberg, za New York Post kaže da su na ideju došli kao način spajanja kolaboracijskih kultura. To nam je primjerice izrodilo suradnje Poštanskog ureda s Forever 21 koji su imali kolaboraciju oko odjevne linije, te brend Arizona Ice tea s Adidasom. 
MSCHF se pitao: “Kako bi izgledala kolaboracija s Isusom Kristom?”, pa su došli na ideju plavo-bijelih tenisica sa svetom vodicom. Tenisice su se prodavale po gotovo tisuću i pol dolara, ali su rasprodane. Sada se prodaju za osam puta veću cijenu, a odabrane veličine koštaju i manje, po dvije i tri tisuće dolara.