Prva sezona

Prvi pogled na kolekcije koje će se predstaviti u sklopu nove modne platforme “Atelier”

S.M.

Jet Lag, Skoko/ Zvonimir Ferina / Miroslav Aničić

Jet Lag, Skoko/ Zvonimir Ferina / Miroslav Aničić

O inspiraciji koja stoji iza kolekcija i načinu izvedbe, ispričali su nam sami dizajneri.

Ususret prvoj sezoni nove hrvatske modne platforme “Atelier koja će se održati 12. i 13. svibnja u Atriju Klovićevih dvora u Zagrebu vrijeme je da otkrijemo vizije poznatih dizajnera, koji će svoje nove kolekcije predstaviti upravo u sklopu Ateliera. O inspiraciji koja stoji iza kolekcija, načinu izvedbe i svemu onome što je obilježilo kreacije koje ćemo uskoro moći vidjeti i uživo ispričali su nam sami dizajneri.


Ivica Skoko ovom kolekcijom započinje proslavu 25 godina karijere, a iako nerado otkriva detalje o novoj kolekciji, otkrio nam je da će biti u stilu dizajna brenda Skoko.


”Glamurozna, posebna, svaki model svoju priču priča… izrađena je od vrhunskih i prekrasnih tkanina, u cijeloj paleti pastelnih i zanimljivih tonova. Kolekcija je pročišćena, svaki detalj pomno razrađen i konstrukcijski doveden do savršenstva.” Paula Peloza / Profokus zadužena je za šminku na fotografijama.


Foto: Zvonimir Ferina / Miroslav Aničić


Brend DeLight predstavit će se kolekcijom za predstojeću jesen/zimu, a koja slijedi estetiku po kojoj je brend prepoznatljiv i kojom se nametnuo na tržištu. Naime, kolekcijom će očekivano dominirati odijela i kaputi – osvježenih ili novih krojeva, u još luksuznijim tkaninama i nekoliko trendy boja.


“Naglasak svake naše kolekcije je na odijelima, koja su naš zaštitni znak, a u zimskoj kolekciji im posvećujemo posebnu pažnju te ih, uz kapute, stavljamo dodatno u prvi plan, kako kod dizajna, tako kod izbora najfinijih tkanina i kod samog procesa krojenja i šivanja koje smo doveli do savršenstva.


Foto: Zvonimir Ferina / Miroslav Aničić


U novoj jesenskoj kolekciji naglasak će biti na oversize odijelima, balonerima i kaputima na vezanje. Zaokruženu cjelinu činiti će svilene bluze i topovi, viskozne i brokatne haljine, te svilene marame i šalovi od čistog kašmira. Kolekcijom neće dominirati tamni tonovi koji su klasično vezani uz zimske mjesece, već naprotiv – boje, i to ružičaste, crvene i zelenkaste nijanse.


Također, kolekcija je ispunjena uzorcima, naročito kariranim i pepita motivima. Tkanine su vrhunske kvalitete i istakne od najcjenjenijih vlakana, poput kašmira, vune i svile.”


BiteMyStyle, brand iza kojeg stoji dizajner Zoran Aragović u novoj kolekciji za proljeće-ljeto 2022. ostaje vjeran svojoj prepoznatljivoj estetici no ovaj puta u prvi plan stavlja boju kao dominantan element na svojim kreacijama. Dominiraju neonske boje poput pink, zelene i narančaste u neobičnim kombinacijama s tirkiznom, žutom i ljubičastom.


Zoran Aragović, Foto: Zvonimir Ferina / Miroslav Aničić


Sam dizajner o novoj kolekcije rekao je: “Kolekcija je vrlo nosiva i lako se može kombinirati za dnevne i večernje prilike. Dio kolekcije je u pomalu retro stilu devedesetih u kojem smo dizajnirali oversized jakne, kratke suknje i haljine sa sportskim elementima u tehnici color blocka.


Sportskom dojmu kolekcije smo htjeli dodati i note ženstvenosti i ljetne lepršavosti u obliku naglašenih volana na rukavima i donjim dijelovima haljina od prozračnih mrežastih tkanina.


Uzorci na tkaninama su ove sezone u drugom planu, no dizajnirali smo nekoliko upečatljivih komad poput maxi i mini haljina u apstraktom i pomalo psihodeličnom printu karakterističnom upravo za osamdesete i devedesete godine.”


BiteMyStyle, Foto: Zvonimir Ferina / Miroslav Aničić


Brend Steven Dockman, nastao je 2017. godine kao fuzija dizajnerskih ideja i streetstyle mode. Pink Panter, Wanted, Worldwide 2022., nove su kolekcije brenda Dockman, a zaštitna lica nove kampanje su sportaši, među kojima su i Ante Rebić i Dominik Livaković.


“Kao i Pink Panter, koji je WORLDWIDE poznata faca, postali smo WANTED na regionalnom trzištu te smo spojili sve tri kolekciju u jednu priču. Baš tu na materijalima prljavo bijele, purpurne i crne boje ćemo pokazati kako smo osmislili naše ljeto 2022. godine.


Kreirana u našoj radionici, ova kolekcija je satkana od najfinijih materijala, preko koje se od početka nače ere nalaze najinovativnije tehnike printa, veza i fashion dekoracija. Od ideje i želje, uz ozbiljnu kvalitetu, preko marketinga do našeg stila i cilja.” Rekli su nam dizajneri ovog živopisnog brenda.


Brend Steven Dockman, Foto: Zvonimir Ferina / Miroslav Aničić


Za ovu sezonu, brend  JET LAG pronašao inspiraciju na jugu Sjedinjenih Američkih država , u Texasu. “Kolekcija inspirirana kaubojskim filmovim,odjevnim predmetima koji su specifični estetici tog vremena, a njihovim redizajniranjem nastala je kolekcija koju čine ženski i muški odjevni komadi u kojima sigurno nećete ostati neprimijećeni. Naglasak ove kolekcije stavljen je na kombinaciju trapera i čipke kao dvije suprotnosti. Spajanjem profinjenog i svečanog materijala sa robusnim izdržljivim traperom nastala je zanimljiva razigrana street style  kolekcija u pregršt boja i kombinacija.”


Foto: Zvonimir Ferina / Miroslav Aničić


Podsjetimo, projekt Atelier organiziran je u suradnji sa Talijansko hrvatskom gospodarskom komorom, a partneri projekta su: DS Automobiles, GeoPower group, NASHI Argan, učilište Profokus, Jana, Samsung, Pernod Ricard Hrvatska, Amelior London, Health and Beauty Center, Ferrero, De Longhi, Culmena, La Piel, Uff drinks, Generali osiguranje, LELO, FOREO i STEGA tisak.


Platforma Atelier, vrijednim dizajnerima daje prostor za djelovanje, a kako svaki umjetnik djeluje u svom prostoru, globalnim rječnikom ateljeu, ime projekta nametnulo se samo po sebi.
Hrvatska moda ponovno na pistama: Popričale smo s organizatoricama nove manifestacije Atelier