Blackface sweater

Poznati modni brend povlači proizvod usred rasističkog skandala: “Tko je mislio da je ovo dobra ideja?”

P. N.

Photo/Twitter

Photo/Twitter

Talijanski se brend javno ispričao putem Twittera.Luksuzni talijanski brend Gucci, našao se u središtu rasističkog skandala, nakon što je predstavio novi džemper. Vrijedan oko 900$, vuneni će džemper crne boje uskoro biti uklonjen s internetskih stranica i trgovina. 


Boja džempera ne bi uopće bila sporna, da dizajneri nisu otišli korak predaleko sa samim izgledom. Džemper je osmišljen kao dolčevita koja se može navući preko nosa, ostavljajući prostor i otvor za usne – tzv. “blackface”. Fotka džempera je nekoliko minuta nakon objave postala predmet ismijavanja na društvenim mrežama, prenosi News. Jedan je korisnik na Twitteru napisao da je izgubio poštovanje prema brendu. “Želim znati tko je mislio da je ovo dobar ideja? Pored toga što predstavlja čist rasizam, žene će razmazati šminku dok ga budu oblačile. Tko bi uopće ovo obukao, bez da shvati kakvu je grešku napravio?”, stoji u drugom komentaru.
Gucci je na svom Twitter profilu objavio ispriku. “Raznolikost smatramo temeljnom vrijednošću, koja mora biti održana, poštovana i prvi vrhu svake odluke koju radimo”, stoji u objavi.