Korisni savjeti

Ovako vaše bijele tenisice ostaju čiste

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Obožavamo bijele tenisice, no one se ne čiste jednostavnoBijele tenisice su modni must. One pristaju uz sve modne kombinacije i veoma jednostavno ih je kombinirati, bilo uz dnevni ili večernji look. 


Bijele tenisice su najčešći odabir i većina osoba u svom ormaru imaju barem jedan primjerak, ako čak ne i više. Kada su se prije par godina nametnule kao hit modni dodatak, više se nisu skidale s vrha najpopularnijih tenisica. No, koliko god ih je jednostavno kombinirati, bijele tenisice imaju jedan jednostavan, ali ipak veliki problem – kako ih održavati čistima? Donosimo par savjeta kako da što bolje održavate svoje bijele tenisice. 


Impregnacija


Prije nego uopće krenete nositi svoje nove bijele tenisice, zaštite ih impregnacijskim sprejem. Tako im pružate dodatni sloj zaštite koji odbija i nečistoće. Ovo pravilo možete primijeniti i kod bilo kojih drugih tenisica i cipela. 


Odmah čistite mrlje
Čim primijetite da se na vašim tenisicama pojavila mrlja, odmah reagirajte. Pojedinačne mrlje uvijek čistite četkicama za zube. Tako tretirate samo pojedini dio tenisice te čuvate ostatak. Izbjegavajte velike četke za cipele jer ćete s njima samo dodatno “štetiti” dijelove tenisice koji su čisti. 


Koristite vlažne maramice


Pravi obožavatelji i kolekcionari tenisica imaju jedan tajni trik. Oni koriste vlažne maramice za održavanje tenisica. Poslužit će baby maramice, ali i one za skidanje šminke. Vlažne maramice će izvrsno poslužiti za čišćenje rubova. 


FOTO: Unsplash
Ako redovito održavate svoje bijele tenisice, one nikad neće biti prljave


Za dublje mrlje


Ako su vaše tenisice baš prljave, potrebno je obaviti dubinsko čišćenje. Izvrsno će poslužiti mješavina od praška za pecivo, deterdženta za suđe i vode. Smjesu nanesite na maramicu ili četkicu za zube i nježno tretirajte mrlju. Nemojte pretjerano trljati kako ne biste oštetili tenisicu. 


Kristalno čiste vezice


Često se čini da nikako ne možemo oprati vezice. Trik je jednostavan. Natopite vezice žučnim sapunom i ostavite da stoje oko 15 minuta. Nakon toga ih stavite u vrećicu za pranje malih stvari te ih jednostavno ubacite u perilicu za rublje. 


Tenisice ne idu u perilicu za rublje, ali mogu u onu za suđe


Da, dobro ste pročitali. Tenisice možete prati na najmanjoj temperaturi u perilici za suđe. To je tajni trik kolekcionara tenisica. Zvuči neobično i nehigijenski, no uvijek ih možete oprati s primjerice vazama i ukrasnim zdjelama. Nipošto u perilicu nemojte stavljati kožne tenisice.