Stil koji volimo

Odvažno, ali nosivo: Inspiracija iz ormara jedne od omiljenih skandinavskih minimalistica

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Jedna je od najinspirativnijih modnih ikona današnjice čiji je stil u isto vrijeme odvažan, efektan i nosiv u svakoj prilici. Jedna od omiljenih skandinavskih influencerica Pernille Teisbaek svojim pročišćenim, minimalističkim stilom osvaja modnu scenu na toliko nenametljiv, ali efektan način. S obzirom na vojsku pratitelja, poslovni uspjeh, suradnju s najvećim svjetskim imenima modne scene, zainteresiranost Voguea za njen stil, možemo sa sigurnošću reći da je Pernille velika igračica u svijetu mode. 


Način na koji se odijeva i kako nosi komade od hight end do hight street potpisa, česta je tema među estetama koji pronalaze nadahnuće u njenom nepogrešivom stilu. Gotovo je nezamislivo iskombinirati stroge krojeve i decentne boje na način da u sekundi ostanu duboko urezani u pamćenje, no Pernille s lakoćom ostavlja snažan dojam.


Kako stroge krojeve i “dosadne” boje učiniti zanimljivima?


Bež, bijela, siva i crna boje su koje najčešće nosi. A ono što nam je posebno zapelo za oko jesu blejzeri koje nosi gotovo u svakoj prilici i kameleonski ih prilagođava temi, okruženju i godišnjem dobu.
Svileni, kožni, blejzeri od tvida, trapera ili vune, svi oni pronalaze svoje mjesto u stilu Pernille Teisbaek. Ovisno kako ih nosi i kojim modnim dodacima ih nadopunjava, oni su i strogi, romantični, seksi i futuristički otkačeni. Njena duga, plava, nonšalantno razbarušena kosa koja pada preko ramena, odlično se stapa s blejzerima i ublažava njihove stroge krojeve pretvarajući baš svaki model u nosiv i upečatljiv komad kojega bi svatko poželio u svom ormaru.


Makar radi eksperimentiranja.Na korak smo do proljeća, stoga ne bi bilo loše poslužiti se ovom modnom lektirom i nadahnuti se Pernilinim blejzerima koji imaju potencijala postati it komad u proljetnoj garderobi.