"Smart Work"

Odjeća s kraljevskim potpisom: Meghan Markle kreće s vlastitom linijom odjeće za plemeniti cilj

Portal Novilist.hr

FOTO/REUTERS/Hannah McKay

FOTO/REUTERS/Hannah McKay

Dio zarade od prodaje kolekcije će ići u udrugu "Smart Works" koja pomaže nezaposlenim i ranjivim ženama da se ponovno vrate na posaoVojvotkinja od Sussexa bi krajem ove godine trebala lansirati na tržište vlastitu liniju odjeće. 


Udružila se s brendom “Jigsaw” i dizajnerom Mishaom Nonoo, te britanskim lancem Marks & Spencer i Johnom Lewisom, da bi izdala kolekciju odjeće za žene, prenosi INSIDER. 


Markle je vijest objavila u nadolazećem rujanskom britanskom Vogueu, a kraljevski komentator Omid Scoobie je na Instagramu vijest i potvrdio. 
Dio zarade od prodaje kolekcije će ići u udrugu “Smart Works” koja pomaže nezaposlenim i ranjivim ženama da se ponovno vrate na posao. 


“Za svaki komad odjeće koji kupi kupac, jedan će biti doniran udruzi. Ne samo da će nam ovo dozvoliti da budemo dio priče jedni drugima, već će nas i podsjetiti da smo svi u tome zajedno”, komentirala je Markle u Vogueu. 


Sve od njezinog kraljevskog vjenčanja prošle godine, mnogi pišu o tzv. “Meghan Markle efektu” koji je pokorio svijet. Gotovo sve što vojvotkinja obuče uskoro se vrlo brzo rasproda s polica, čim u javnost izađe njezina fotografija. 


Markle je od tada inspiracija za mnoge modne blogere koji posvećuju račune na Instagramu da bi obožavateljima pomogli naći slične (ali jeftinije) verzije njezinih modnih kombinacija.