Izrađuju i maskice

Novac ulažu u razne udruge: Modna kuća donirala 10 milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa

P. N.

FOTO/Ralph Lauren trgovina, New York/Wikimedia Commons

FOTO/Ralph Lauren trgovina, New York/Wikimedia Commons

U američkoj modnoj industriji, ovo je do sada najveća donacija.Kompanija Ralph Lauren donirala je deset milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa. Pored toga, započeli su i s produkcijom 250 tisuća maskica za lice te 25 tisuća izolacijskih odijela za zdravstvene djelatnike na prvoj liniji borbe protiv pandemije.


“U srcu naše kompanije, uvijek je postojao duh zajedništva koji inspirira našu kreativnost, samopouzdanje i najvažnije, našu podršku koju upućujemo jedni drugima. Proteklih tjedana i mjeseci, taj duh nije zastranio. Vjerujemo da smo svi povezani bez obzira na to tko ste i gdje ste. Zato poduzimamo značajne akcije da pomognemo našim timovima i zajednicama u trenucima krize”, stoji u objavi kompanije koju prenosi Town and Country. 


U američkoj modnoj industriji ovo je do sada najveća donacija. Nedavno je Estée Lauder donirala dva milijuna dolara organizaciji “Doktori bez granica”, a na korištenje su dali i jednu od svojih tvornica u kojoj se sada proizvode sredstva za dezinfekciju ruku.
U Europi su se luksuzne modne kuće okrenule vlastitim tvornicama za izradu spomenutih sredstava, maski i ostale potrebne opreme. LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton je donirao oko 40 milijuna maskica, a Kering je iz Kine kupio tri milijuna maskica za donaciju francuskim zdravstvenim službama. U Italiji, bolnice su dobile 1.25 milijuna eura od Armanija, a Prada je donirala dvije kompletne jedinice intenzivne njege te opremu za oživljavanje.


Donacije Ralpha Laurena bit će usmjerene na više strana, poput solidarne fondacije Svjetske zdravstvene organizacije za COVID-19, Emergency Assistance Foundation za zaposlenike i partnere koji pomažu pokriti troškove djece i starijih te one medicinske. Kroz fondaciju “Pink Pony”, kompanija će nastaviti podržavati organizacije povezane s rakom te njihove bolesnike, pogotovo u ovo kritično doba.


“Očito bi voljeli vidjeti više ovako velikih donacija od strane kompanija koje si to mogu priuštiti, ali ne podcjenjujemo moć malih donatora”, kazao je Tom Ford, predsjednik Vijeća modnih dizajnera Amerike.