Met Gala

“Modni Oscar”: Šljokice, plaštevi, šlepovi, gola leđa i izbrijane glave

Ivana Kocijan

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Dobrotvorni bal Instituta za kostime Muzeja umjetnosti Metropolitan bio je zamišljen kao posveta utjecajnoj japanskoj dizajnerici Rei Kawakubo i njezinom avangardnom modnom brendu Comme des GarçonsMet Gala, glamurozna modna večer poznata i kao »modni Oscar«, preksinoć je u New Yorku okupila neke od najvećih zvijezda današnjice. Ovogodišnji dobrotvorni bal Instituta za kostime Muzeja umjetnosti Metropolitan bio je zamišljen kao posveta utjecajnoj japanskoj dizajnerici Rei Kawakubo i njezinom avangardnom modnom brendu Comme des Garçons. Izazovnoj temi neki su celebrityji odgovorili bolje, neki nešto lošije. Štoviše, onih koji nisu oduševili svojim modnim odabirima ovog je puta bilo puno više od onih koji su zaslužili »lajkove«.


U kreaciji japanske modne zvijezde predstavila se pjevačica Rihanna te supruga Pharrella Williamsa Helen Lasichanh. Katy Perry odlučila se za crvenu kreaciju modne kuće Maison Margiela, odnosno dizajnera Johna Galliana, Kim Kardashian zanemarila je temu bala i odabrala jednostavnu bijelu haljinu Vivienne Westwood, dok je njezina sestra Kendall Jenner u haljini s potpisom La Perle ukrašenoj s 85.000 kristala bila više gola nego odjevena.


Glumica Priyanka Chopra na svečanost je stigla u mantilu s dugačkim šlepom Ralpha Laurena, a »plašt« je na svojoj neobičnoj kreaciji Thoma Brownea imala i Solange Knowles. Cara Delevingne doslovno je sjajila u blještećem Chanelovom odijelu, a svjetlucala se i njezina izbrijana glava obojena u srebrno i ukrašena dijamantima.