"Žena"

U srpnju vas čeka divna modna revija Lilium dresses i Kancelarija bara. Znamo detalje

Sanda Milinković

Foto: Kristijan Bečeić/Dean Birtić

Foto: Kristijan Bečeić/Dean Birtić

Modna revija šalje snažnu poruku o osnaživanju žene s idejom da je svaka žena lijepa bez obzira na to koju veličinu nosi

Modna revija “Žena” bit će održana 3. srpnja u predvečernjim satima u Kancelarija baru čiji će predivan interijer poslužiti kao kulisa za reviju koja slavi ženu. Iza brenda Lilium dresses, čije će kreacije biti pritom predstavljene, nalazi se Riječanka Suzana Mužić koja je s vlasnikom Kancelarija bara Kristijanom Bečeićem gotovo kroz šalu osmislila čitav koncept.– Ideja je nastala još prošle godine, prije nego nas je zaustavila pandemija COVID-19, a onda je ovoga proljeća postala stvarnost, kaže nam Suzana.


modna_revija

Foto: Dean Birtić


Kafić kao izlog


Dvojac se već dokazao kao izuzetno poduzetan i kreativan jer su u vrijeme lockdowna terasu i unutrašnjost bara pretvorili u izlog Lillium kreacija. Tada su nas oduševili idejom da lutke “uživaju” u kavama i koktelima kada već nitko od nas nije mogao.– Više smo puta morali mijenjati datum revije, a sada kad su epidemiološke mjere pomalo popustile, možemo reći da se veselimo i punom parom radimo na realizaciji našeg događaja, kažu nam Suzana i Kristijan koji ne skrivaju osmijeh i sreću što se stvari polako vraćaju na staro.– Revija “Žena” mrvicu je drukčija od revija na koje smo navikli jer je ne nose mlade manekenke, već zrele žene različitog stila i osobnosti. Često kod sebe primijetim da ovisno o raspoloženju volim odijevati različite stilove, da imam razdoblja kad se najbolje i najugodnije osjećam u tenisicama ili ravnim cipelama, a onda ima dana kada bez razloga volim odjenuti kakvu ženstvenu haljinu ili suknju i cipelu s višom potpeticom.


Zato mi je ideja bila predstaviti ženu koja je lijepa bez obzira na to koju veličinu nosi, koja je lijepa i u tenisicama i u salonkama, u hlačama ili kombinezonu, kao i u finoj večernjoj haljini, ženu koja je uvijek drukčija i svoja i koja se dobro osjeća u svom tijelu bez obzira na stil ili trend, objašnjava nam Suzana koncept revije.


Foto: Kristijan Bečeić


Pravi crveni tepih


“Manekenke” koje će nositi reviju njezine su prijateljice ili klijentice, a svakoj je namijenila kreacjiu za koju smatra da će joj biti ugodna te da će je s užitkom nositi jer, kako napominje, samo tako žena može izgledati samouvjereno i zanosno.Većini će ovo biti debi na modnoj pisti pa je Suzana organizirala uvježbavanje hodanja u suradnji s Gordanom Trkulja iz Art Modisa. Da će toga dana sve biti u znaku mode te da je revija planirana u duhu najviših standarda, svjedoči i informacija da će jedna od glavnih zvijezda večeri biti pravi crveni tepih koji su dobili od Udruženja obrtnika grada Rijeke i Sekcije krojača.Dozu glamura osigurat će i Kristijan sa svojim timom koji nam je objasnio da nas čeka bend koji će sve popratiti živom glazbom te pića koja će osvježiti tada već toplu ljetnu večer.


Foto: Dean Birtić


Nekoliko iznenađenja


Kroz razgovor smo doznali i da se kroz reviju provlače uvijek popularne boje poput crvene, bijele i crne te nijanse koje se nalaze između.


– Vjerujem da treme neće biti i da ćemo se svi dobro zabaviti i opustiti, pogotovo nakon revije, uz bend sa živom glazbom i uz neki dobar koktel, zaključuju naši sugovornici, a mi već upisujemo datum i s nestrpljenjem čekamo što će izaći iz ove riznice kreativnosti, talentiranosti, upornosti i prije svega, želje za nečim nesvakidašnjim i lijepim za posjetitelje.Moramo napomenuti da smo doznali i za još nekoliko iznenađenja koja čekaju posjetitelje, ali ne želimo pokvariti osjećaj koji ćete doživjeti kada se smjestite u udobnost Kancelarija bara i okupani posljednjim dnevnim zrakama sunca prepustite se čaroliji modne revije koja slavi – ženu.Foto: Kristijan Bečeić