10 modnih

Antonia Pirija: Upoznajte mladu poduzetnicu koja je zaljubljena u modu još od vrtićkih dana

Dijana Ljubanović

Foto: @antoniappi Instagram

Foto: @antoniappi Instagram

Obožavateljica je životinja, glazbe, prirode i dobrih ljudi, a kaže da živi za sunce, more i ljeto.Nemate što obući? Ne možete odlučiti što kupiti? Zato su tu naše fashionistice koje nam uvijek podare dašak inspiracije. Od male crne haljine do klasičnog crnog blejzera, njihove kombinacije su promišljene, lijepe i inspirativne.


Vješto spajanje jednostavnih komada čine njihovu garderobu toliko privlačnom i s lakoćom vam olakšavaju svakodnevno odijevanje, samo ukoliko bacite pogled na njihov Instagram profil. Uz njihove ideje, dolazimo do pametne bezvremenske kupnje i nešto na što uvijek možete računati.


Danas upoznajte predivnu Antoniju Piriju. Ona je šarmantna dvadesetsedmogodišnja poduzetnica iz Kaštela koja je istinska zaljubljenica u modu, putovanja, hranu i ples. Vesela i nasmijana, voli izlaske, večernje šetnje i dobre ljude.
Obožavateljica je životinja, glazbe, prirode i dobrih ljudi. Kako kaže, živi za sunce, more i ljeto. Sve se to vidi i osjeti u njenoj toploj energiji zbog čega smo uživali u razgovoru s njom. Vjerujemo da ćete i vi osjetiti njenu ljepotu u redovima koji slijede.Kako biste opisali svoj stil i kakvu poruku šaljete svojim modnim odabirima?


Autentičan je. Odraz je mog raspoloženja. Volim se igrati bojama, razdobljima, koketirati s raznim stilovima, volim trend i vintage. Volim sve vezano za modu i vrlo lako se prilagodim trendovima. Najbitnije od svega je da se osjećam ugodno u onom što nosim.Gdje kupujete odjeću, kako je birate i što Vam je pritom najvažnije?


Odjeću kupujem u pristupačnim high street trgovinama ali i kod domaćih proizvođača gdje hvatam kvalitetne komade na sezonskim sniženjima. U posljednje vrijeme težim online shoppingu gdje se na popularnim stranicama mogu ubosti super dizajnerski hit komade u pola cijene, ali i no name krpice.


Najbitniji čimbenik prilikom kupnje odjeće je da kupujem ono što mi zaista treba. Bez obzira koliko mi se nešto sviđa, odjeća koja ne odgovara mojim navikama i svakodnevnom načinu života, samo će skupljati prašinu u ormaru.Bez kojih 5 komada ne možete zamisliti svoj ormar?


Ormar nikako ne mogu zamisliti bez balonera, haljina, lanene košulje, traperica, kožne torbe i dobrih traperica.


Smatralo se da su četiri modne prijestolnice 20. stoljeća Pariz, London, Milano i New York? Koje gradove biste izdvojili kao vrelo modne inspiracije danas? Jesu li navedeni gradovi, prema Vašem mišljenju, i dalje na modnom tronu i zašto?


Smatram da su gradovi velike četvorke na modnom tronu i u 21. stoljeću.


Pariz je oduvijek imao prisutnu kulturu odijevanja kao i pokretače modnih promjena. Milano se polako probijao pret-a-porterom, prateći što se zbiva na sceni drugih gradova. London je svoj procvat doživio sredinom šezdesetih godina s kulturom mladosti i dizajnerima koji su svoju inspiraciju pronašli u multikulturalizmu, dok se New York ponosio sportskom ready made odjećom.


Navedeni gradovi prednjače u modi i vječita su inspiracija. No, internet i razno razne aplikacije poput Instagrama su nam olakšale popratiti modne trendove.Prema Vašem mišljenju, tko je najtalentiraniji modni dizajner/ica svih vremena? Zašto?


Veliki sam fan Jacquemusa. Sviđa mi se način njegova stvaranja. Jedan od rijetkih dizajnera koji se ne pokušava svidjeti, već ispričati priču na najosobniji način.


Prkosi tradiciji i stvara prvenstveno slušajući svoj unutarnji glas.


Kako je počela Vaša ljubav prema modi i zainteresiranost za nju? Kako ste gradili svoj stil i postali zadovoljni njime?


Ljubav prema modu datira već od vrtićkih dana.  Za vikend sam “slagala” kombinacije koje ću nositi tijekom tjedna.


Stil sam gradila sama po sebi, mama je odobravala svaki moj odabir, to me s vremenom izgradilo u osobu koja se ne obazire na komentare okoline i bez problema prošeta neobične modne kombinacije.


Volim se igrati kombinacijama, bojama, materijalima i smatram da to jako dobro nosim.Najkorisniji modni savjet koji je promijenio Vaš pristup modi?


Savjet koji je promijenio moj pristup modi je da trošim više na ključne komade.


Smatram da se isplati potrošiti malo više novca na onaj wow (slow fashion) komad kojem se uvijek rado vraćam. Kaputi, torbica od prave kože i kvalitetne cipele.Modni trend za koji se nadate da se više neće vratiti u modu?


Kad kažemo “modni trendovi ” obično podrazumijevamo nešto što je popularno, ali to popularno ne znači nužno da je atraktivno, lijepo i privlačno.


Za mene definitivno najomraženiji modni trend su tenisice na petu i choke ogrlice (nosila sam i i ja).Najveći modni fail koji ste imali?


Ah, kad se prisjetim srednjoškolskih dana, bilo je failova. Prelistam stare fotografije i umirem od smijeha. Definitivno bijela kožna jakna.


Materijal koji ne podnosite na svojoj koži?


Volim sve materijale, lošijima se prilagodim.


__


Volite modu i želite inspirirati naše čitateljice svojim modnim kombinacijama? Odgovoriti na 10 modnih pitanja? Taggajte @life_novi_list na svojim Instagram streetstyle fotkama. Možda iduće nedjelje baš vaš stil posluži kao Modna inspiracija s Instagrama.