Presižna manifestacija

MET GALA 2019 Ekscentrične i teatralne modne kreacije na poznatom crvenom tepihu

Ivana Mavrić

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Ove su se godine tražile izražajne, prediminezionirane siluete i teatralni modni dodaciStepenice njujorškog muzeja Metropolitan Museum of Art i ove su godine zasjale u kreativnim modnim izdanjima. Na prestižnoj gala večeri sinoć su se okupile najveće zvijezde pokazavši spektakularne modne kreacije za ovogodišnju temu Campa, termina koji označava “ljubav prema neprirodnom, umjetnom i pretjeranom”.


Izložbom koja je prethodila manifestaciji otvorena je tematika ovogodišnjeg spektakla, a inspirirana je esejem Susan Sontag iz 1964. koji istražuje elemente ironije, humora, teatralnosti i pretjerivanja u modi.


Ove su se godine tražile izražajne, prediminezionirane siluete i teatralni modni dodaci u duhu ekscentričnosti. Pronaći pravu haljinu unutar tematike bio je izazov kojim su se pozabavila najveća imena modnog svijeta, ne bi li zvijezde zabljesnule u najluđim kreacijama o kojima će svi pričati.
Jutro nakon modnog spektakla rezervirano je za odabir najboljih i najgorih kreacija, a sudeći prema modnoj kritici, temu Campa najbolje su uspjele prenijeti Lady Gaga, koja je kontroverznim skidanjem na stepenicama ponovno izazvala veliku pažnju, zatim Kendall i Kylie Jenner, Celine Dion, Cardi B i Saoirse Ronan. Kome je uspjelo, a kome nije- prosudite sami.Saoirse RonanLady GagaCardi BKendall JennerKylie JennerHailey BieberDakota JohnsonEmily RatajkowskiGisele BundchenGwen StefaniJulia GarnerKatie HolmesGigi HadidNicki MinajZendaya i Law Roach


Foto: Reuters


met gala 2019