Par stilskih savjeta

Kako se odjenuti za ured kada je vruće? Spojite udobnost i dress code

Šarlota Brnčić

Foto: iStock

Foto: iStock

Svakodnevni ljetni look, šaren, lagan i protiv vrućine na poslu!Ljetna uredska odjevna kombinacija spada među najteže za osmisliti jer bismo se htjeli svući, ali ne možemo zbog dress coda. Pa kako onda pronaći savršenu kombinaciju udobnosti, svježine i adekvatnosti? Što bismo trebali obući? Što ako je ta haljina zapravo prekratka za taj sastanak?


Bez panike! Znamo, teško je odabrati odjeću u kojoj nam neće biti pretoplo, a koja je ujedno prikladna profesionalnom okruženju. Zato smo prikupili nekoliko stilskih savjeta koji mogu biti od koristi za naš svakodnevni ljetni look, šaren, lagan i protiv vrućine na poslu!


Pamuk i lan uvijek


Ljeti je važno odjenuti se u odjeću od prozračnih tkanina kroz koje tijelo “diše”. Ništa nije bolje od pamuka i lana, dva najzgodnija materijala sa kojima se uspješno možete boriti protiv vrućina! Stoga su izvrsni odabir upravo odjevni predmeti od lana i pamuka, kao što su mekane, široke hlače te suknje ili profinjeni blejzeri za elegantan izgled, a istovremeno pogodni za višesatni boravak u uredu.
I ne samo to, čak i pamučne i lanene košulje, možda bijele ili u pastelnim bojama, u kombinaciji s mekanim hlačama. Ovo je definitivno savršen izgled za svaku priliku, bilo za ured ili za važne sastanke.


Ljetna odijela i haljine


Uredska odijela mogu biti izvrstan kompromis između elegancije i udobnosti. Morate samo paziti na duljinu, jer je na radnom mjestu važno pridržavati se određenog kodeksa odijevanja. Zeleno svjetlo za šarene haljine, s različitim uzorcima, ali od laganih i prozračnih materijala. Testirajte ih, isprobajte ih: ne bojte se. Moda mora biti prilagođena vašem tijelu.


Peta ili ne?


Ovisi! Cipela s petom može biti dobra ideja. Važno je da se u petama osjećate ugodno i opušteno. Ovog ljeta izvrstan kompromis bit će šiljaste cipele s petama različitih visina, koje se vežu oko gležnja, dajući dašak glamura čak i uredskim odjevnim kombinacijama. Što se tiče sandala, bitno je da su jednostavne i “trijezne”, a ne japanke s kojima idemo na plažu. Odjeću i obuću za za radno mjesto razlikujemo od onih za slobodno vrijeme, gdje možemo slobodno nositi ono što želimo!


Udobne hlače


Hlače su odjevni predmet koji uvijek prolazi! Za ljeto imamo mnogo modela, od dužih do onih do koljena pa do laganih i prozračnih dugačkih lanenih hlača. Ukratko, kao i u svim stvarima važno je nositi ono u čemu se osjećamo dobro, obraćajući pažnju samo na mjesto na kojem se nalazimo.


Trikovi


Kada je prevruće, stoga je važno imati na umu dvije stvari: tkaninu koju želite nositi i kroj tog konkretnog odjevnog predmeta.
Potrebno je birati odjevne predmete od prozračnih i laganih materijala, svijetlih i pastelnih tonova, a izbjegavati odjeću sa predubokim izrezom ili pretjerano kratke suknje i hlačice koje su adekvatnije za večernji izlazak.