Modno-glazbena priča

Ivona Brnelić – Fash!On Live: Vrijeme je za nove koncepte i vizije

Ana Braškić

Fash!on live održat će se 20. srpnja u ponoć u umaškoj Dance Areni. Spojit će couture high fashion kolekciju Matije Vuice i urbani dizajn ELFS-a s glazbom, plesom i teatromNa ovogodišnjem Plava laguna Croatia Open Umag prvi put će se predstaviti »Fash!on Live«, modno-glazbena priča domaćih dizajnera Matije Vuice i modnog dvojca ELFS. Ususret ovom modnom spektaklu razgovarali smo s autoricom projekta Ivonom Brnelić.


Ovaj multimedijalni koncept na modnoj će pisti spojiti couture high fashion kolekciju Matije Vuice i klupski, urbani dizajn ELFS-a s glazbom, plesom i teatrom. Fash!on live održat će se u četvrtak 20. srpnja točno u ponoć u umaškoj Dance Areni te svim prisutnima podariti raskošni modni spektakl.Plava laguna Croatia Open Umag ove će godine po prvi puta predstaviti Fash!on live, novi koncept multimedijalne modne priče s Vašim potpisom.

Možete li nam ukratko opisati o čemu je riječ?


– Modne priče su fusion mode, teatra, glazbe i plesa što stvara vrlo interesantan spoj i publici će biti vrlo zanimljiv. Želja mi je predstaviti kreacije dizajnera tako da kroz prezentaciju publici dočaram energiju koja stoji iza njihovog potpisa.


NAGLASAK NA ENERGIJI
Kako je došlo do suradnje s Matijom Vuicom i Elfsima? Zašto ste odabrali baš njih?


– Na početku kreativnog stvaranja imala sam viziju da želim napraviti dvije kontrastne modne priče: urbanu i zaigranu u što se ELFS savršeno uklopio te teatralnu, ispunjenu emocijama za koju je Matijin umjetnički opus predstavljao savršen izbor.


Modne priče bit će upotpunjene live izvedbama. Tko će svirati?


– Uz Global disco, izabrala sam dva vokala – Nikolu Marijanovića i Danijelu Večerinović koji se ističu svojim originalnim tonom vokala.


Po čemu ovaj modno- glazbeni show spektakl odskače od svih ostalih modnih događanja u Hrvatskoj?


– Fash!on live je jedinstveni show koji će publici predstaviti modu u slobodnom i zaigranom izričaju te im omogućiti da osjete energiju stvaralaštva dizajnera koji su dio ovog spektakla. Spoj mode, plesa, glazbe i teatra donijet će eksploziju emocija koja će oduševiti publiku. Naglasak je na energiji koja pokreće kreativnost, proces koji za mene ima neprocjenjivu vrijednost.


Tko će sve osim ranije navedenih sudjelovati u ovom projektu?


– Uz mene je vrhunski kreativni tim: Filip Koludrović ujedno zaslužan za prekrasnu kampanju FASH!ON livea, koreografi Erik Bukovnik, Ivona Čuturić i Adriana Blanuša Lošić, plesači RiS dance centra, modeli iz agencije Talia models i akrobati.


Podršku ovom projektu dali su i vizažisti Profokus učilišta i Perman saloni.


JEDAN ZANIMLJIV PROJEKT


Kada nešto slično možemo očekivati u Rijeci?


– Tko zna, možda uskoro. Ovaj projekt ne bi zaživio da nije bilo podrške organizatora turnira. Zahvalna sam što je Plava laguna Croatia Open Umag prepoznao moj projekt i omogućio nam da našu viziju podijelimo s publikom. Suradnja je do sada bila odlična i vjerujem da će to rezultirati nevjerojatnim spektaklom u četvrtak.


Što pripremate nakon Umaga?


– U rujnu me čeka još jedan zanimljiv projekt. Imam velikih planova i novih ideja. Želim publici ponuditi više jer mislim da oni to zaslužuju! Vrijeme je za nove koncepte i vizije…