Zanimljiv editorijal

Ispunjeni snovi riječkih maturantica: Antonela, Eni i Lea zvijezde modne kampanje

Ana Braškić

Džana Ravlić s Antonelom i Eni u haljinama iz nove kolekcije, foto Ivor Mažar

Džana Ravlić s Antonelom i Eni u haljinama iz nove kolekcije, foto Ivor Mažar

Za kampanju koja najavljuje novu kolekciju svečanih haljina za proljeće i ljeto riječka dizanerica Džana Ravlić angažirala je tri riječke maturantice koje nikad ranije nisu imale uloge modelaRiječka dizajnerica Đana Ravlić u suradnji s fotografom Ivorom Mažarom ovih je dana snimila zanimljivu novu kampanju »Ispunjeni snovi« kojom najavljuje novu svečanu kolekciju za proljeće i ljeto 2019.


Zvijezde kampanje, obične su djevojke, maturantice koje su za svoju maturalnu zabavu poželjele da im haljine izradi upravo tim Džane Ravlić.


Eni Stilin i Antonela Ostojić, obje maturantice Talijanske gimnazije svoje su haljine već imale priliku nositi na maturalnim zabavama, dok Leu Superina iz Građevinske škole, gdje završava smjer dizajner interijera, njena zabava tek čeka.


Foto Ivor Mažar


Foto Ivor Mažar
Za sve tri Ravlić je materijale prema njihovim uputama birala u Londonu, gdje i inače odlazi po sredstva za rad. – Maturantice jako dobro znaju što žele, imaju jasne ideje, a ja im pomažem prilikom realizacije, govori Ravlić i dodaje kako posljednjih godina ona i njen tim jako paze na modeliranje. – Nakon što sam prošle godine pogledala izložbu haljina modne kuće Balenciaga shvatila sam koliko dizajneri visoke mode paze na modeliranje. Ne stoji svaka haljina svakome i jako je važno kroj prilagoditi tijelu, govori Ravlić te priznaje da voli raditi s maturanticama koje posljednjih godina jako često dolaze u njen Atelier po haljine za maturalnu zabavu.


Foto Ivor Mažar


Foto Ivor MažarEni Stilin odabrala je pripijenu haljinu izrađenu od teškog materijala koji čini puno sitnih šljokica, Antonela Ostojić nosila je atraktivnu crvenu haljinu s dubokim prorezom dok se Lea Superina odlučila na zanimljivu dvodjelnu haljinu čiji gornji dio čini top s ručno apliciranom crnom čipkom.


Foto Ivor Mažar


Foto Ivor MažarZa potpunu transformaciju običnih djevojka u sjajne modele pobrinula se frizerka Kate Brozičević, dok make up potpisuje mlada riječka vizažistica Nina Nikčević.– Ovu kampanju nazvala sam »Ispunjeni snovi« jer smo tim djevojkama na jedan dan ispunile san da postanu modeli i za uspomenu dobiju lijepe profesionalne fotografije.


Nakon što završi rad na novoj kolekciju koju u ovoj kampanji predstavljaju dvije haljine u trenutno jako popularnoj plavoj boji, Ravlić će se posvetiti radu na dnevnoj mini-kolekciji. – Svečanu kolekciju radit ću od francuskog tila, chiffona, muslina, sirove svile i čipke koju sami apliciramo na til boje kože, otkriva Ravlić koja je na kraju istakla kako ništa ne bi bilo moguće bez njenog tima u kojem su Lana, Slađana, Karla, Davorka, Barbara i Dora.