Talijanski dizajner

Giorgio Armani donirao 1,25 milijuna eura bolnicama i civilnoj zaštiti za borbu protiv koronavirusa

Hina

Foto Reuters

Foto ReutersRIM Talijanski dizajner Giorgio Armani donirao je 1,25 milijuna eura četirima talijanskim bolnicama i nacionalnoj Agenciji za civilnu zaštitu, nastojeći pridonijeti sprečavanju širenja epidemije koronavirusa u Italiji.


Modna kuća Armani je donirala 1,25 milijuna eura trima milanskim bolnicama i rimskoj bolnici Spallanzani, kao i Agenciji za civilnu zaštitu, objavila je u ponedjeljak glasnogovornica tvrtke.


Tvrtka je u 2018. godini imala 2,1 milijardu eura prihoda.
Većina zaposlenika milanske grupacije radi od kuće, a u proizvodnim pogonima radi se sa što manjim brojem ljudi, kazala je glasnogovornica.


U samo nešto više od dva tjedna broj evidentiranih slučajeva zaraze koronavirusom u Italiji je porastao na 7,375, uz 366 smrtnih slučajeva, znatno opteretivši zdravstveni sustav.


Antonio Pesenti, šef regionalnog ured Lombardije za krizna stanja kazao je da je zdravstveni sustav u regiji tek korak od kolapsa, s obzirom na činjenicu da su odjeli za intenzivnu skrb pod sve većim pritiskom zbog novih slučajeva.


Talijanska vlada u nedjelju je odlučila blokirati pristup gradovima i općinama s najviše zaraženih u regijama Lombardiji i Venetu, nastojeći i na taj način suzbiti širenje koronavirusa u Italiji, najteže pogođenoj tim virusom u Europi.