Umjetne trepavice

Efekt Kardashianki ubija prodaju maskare: Otkriveno i zašto

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Prodaju maskare su potukle umjetne trepavice.Umjetne trepavice ruše prodaju maskare jer se žene sve više okreću stalnim opcijama umjesto klasičnoj maskari. Stručnjaci kažu da je promjena nastala zbog toga što su umjetne trepavice postale pristupačne i vidljive na očima Kardashianki, prenosi New York Post.


“Kim je jedna od najvećih influencerica za ljepotu na svijetu. Jedna je od ljudi na koje se žene najviše ugledaju te uzimaju inspiraciju”, kazao je njezin stručnjak za make-up, Mario Dedivanović.


Dedivanović ima 7.4 milijuna pratitelja na Instagramu i potvrđuje da na Kim redovito koristi lažne trepavice iako ostaje obožavatelj maskare.
“Maskara neće nikada izumrijeti, ali umjetne trepavice su jednostavniji odabir za žene u ovom trenutku”, kaže vizažist.


Nedavne kozmetičke linije slavnih osoba, uključujući Kylie Jenner, Rihannu i Lady Gagu, plasirane su bez maskare u ponudi. Prodaja umjetnih trepavica porasla je za 82 posto od 2016. godine, s 313 milijuna dolara godišnje prodaje. Prodaja maskare je s druge strane, pala za sedam posto.


“Trošak je stotinjak dolara, a i održavanje je investicija. Mogu trajati od četiri do šest tjedana. S njima možete plivati, vježbati jogu i ići na plažu bez brige, za razliku od maskare koja se može razliti niz lice. Njihova pogodnost se ne može osporiti”, kazao je vizažist zvijezdi Randall Mahnke-Tang.