Završna večer

Druga večer Ateliera izazvala uzbuđenje ljubitelja mode. Evo tko je sve predstavio svoje kolekcije

Life

FOTO: Goran Čižmešija

FOTO: Goran Čižmešija

Na drugoj večeri nastupala poznata modna imenaNi na drugoj večeri Ateliera nije nedostajalo uzbuđenja. Pred sam početak modnog događaja pala je kiša, ali ni ona nije uspjela umanjiti entuzijazam modnih zaljubljenika koji su strpljivo pričekali da pljusak prestane te u očaravajućoj atmosferi odgledali nove kolekcije omiljenih dizajnera. 


Pred punim gledalištem u kojem su sjedile i mnoge poznate osobe iz javnog života kao Bojana Gregorić Vejzović, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Ankica Dobrić, Nenad Korkut, Nina Mia Čikeš, Iskra Jirsak i brojni drugi, svoje su kolekcije predstavili Ivica Skoko, DeLIGHT, Steven Dockman, JET LAG, Luka i Borshetta.


Ivica Skoko


Ivica Skoko ovom kolekcijom započinje proslavu 25 godina karijere, a glamurozna kolekcija u kojoj svaki model priča svoju priču izrađena je od profinjenih  tkanina, u cijeloj paleti pastelnih tonova.  Kolekcija je pročišćena, a svaki detalj pomno razrađen i konstrukcijski doveden do savršenstva.


DeLIGHT
Brend DeLIGHT predstavio se kolekcijom koja slijedi estetiku po kojoj je brend prepoznatljiv i kojom se nametnuo na tržištu. Naime, kolekcijom očekivano dominiraju odijela i kaputi krojeni od luksuznih tkanina poput kašmira, vune i svile u ružičastim crvenim i zelenkastim nijansama.  


Steven Dockman


Steven Dockman nam je spajajući tri kolekcije u jednu priču na materijalima prljavo bijele, purpurne i crne boje  s najnovijim tehnikama printa, veza i fashion dekoracija pokazao kako su osmislili ljeto 2022. 


JET LAG


JET LAG inspiraciju je pronašao na jugu Sjedinjenih Američkih država , u Texasu pa je sukladno tome predstavio kolekciju muških i ženskih odjevnih predmeta koji su bliski takvoj estetici. Naglasak je na kombinaciji trapera i čipke, a spajanjem profinjenog i svečanog materijala s robusnim izdržljivim traperom nastala je zanimljiva razigrana street style kolekcija.


LukA


Brend LukA dizajnera Luke Grubišića pokazao je zanimljivu i chic capsule kolekciju koja se temelji se isključivo na crnim i bijelim lookovima i donosi haljine, kapute i suknje izrađene od izrazito laganih i prozirnih tkanina u kontrastu s kompaktnim i teškim materijalima.


Borshetta


Na sinoćnjem Atelieru imali smo priliku vidjeti i izložbu „živih lutaka“ na predstavljanju ručno izrađenih ženskih torbica, brenda Borshetta. Inspiracija za jedinstven dizajn torbice ukorijenjena je u istarskoj lokalnoj baštini. Svaka torbica je unikatna upravo zbog drvenih elemenata koji dolaze iz prirode i niti jedna ručka kao ni gumb nisu isti. Za izradu jedne torbice potrebno je od nekoliko mjeseci do godine dana jer priroda ima svoj ritam, svoja pravila, koja određuje i sama vrsta drveta, a cijeli proces se nastavlja preciznom obradom drva i težnjom da se svaki komad savršeno ručno obradi. Torbice dolaze u ograničenoj godišnjoj seriji u dva modela pod nazivima  „FEARLESS YOU“ i „SAY YES TO LIFE“.