ShoeBeDo

Dr. Martens je i ove godine apsolutni hit. Znamo gdje pronaći cipele koje “vladaju” već 60 godina

Brand koji je ostao uniforma punka ili skinsa, a u isto vrijeme se pojavljuje na red carpetu London Fashion Weeka.

Dr. Martens ili popularnije samo ‘Marte’, jedan su od najvećih fenomena u povijesti mode i lifestylea. O njima se zna vjerojatno više nego o ijednom modnom komadu ikada, jer Marte nisu trend, pa čak ni povijesno jak brand. Dr. Martens je kult.


Izrastao je od radničke obuće kroz umjetničke subkulture u uniformu pojedinih generacija, dok ga nisu prigrlili i gurui mode i doveli Marte na svjetske modne piste. I to više od svega govori o Martensu, brandu koji je ostao uniforma punka ili skinsa, a u isto vrijeme se pojavljuje na red carpetu London Fashion Weeka.

Na svom putu, koji traje već 60 godina, modeli su prepoznatljivi po boji, broju rupica te izbrazdanom gumenom potplatu sa zračnim jastukom, koji je  prošiven žutim koncem.Marte su bezvremenske; i kroz godine i tijekom godine. Najveći poklonici Dr. Martensa iz svojih čizma ne skidaju se ni tijekom ljetnih mjeseci, ali za većinu – vrijeme Marti dolazi s jeseni.Kombinacije poput ‘kratke hlače & čizme‘ uskoro će se zamijeniti toplijim outfitima, koji u kombinaciji s Martama stvaraju ‘wow’ efekt. Monokromatski mat i lakirani modeli, koji su upravo stigli u ShoeBeDo, savršeno će se uklopiti sa svim jesenskim haljinama, trapericama, vestama, balonerima, odijelima pa čak, u onim najhrabrijim slučajevima, i trenirkama.

Iako su jesen i zima pred nama po mnogo čemu neizvjesne i nose sa sobom ”novo normalno”, ostaje nam i jedno ”staro normalno” – Marte su i ove sezone must have, pravi imperativ.


dr_martens


Zato posjetite jedan od ShoeBeDo dućana (Tower Center Rijeka i ZTC) ili samo klik udaljen webshop www.shoebedo.com i uskočite u svoje nove Marte. Voljet ćete ih zauvijek!