Tužan početak godine

Dirljiv oproštaj od Ivane Popović: Na Krku sahranjena poznata umjetnica

Ivana Kocijan

Foto S. Ježina

Foto S. JežinaKRK Na groblju u Krku jučer prijepodne na posljednji je počinak ispraćena poznata hrvatska akademska kiparica, likovna i kazališna umjetnica te modna dizajnerica Ivana Popović.


Podsjetimo, cijenjena dizajnerica i umjetnica preminula je u snu, u 49. godini, u petak navečer, od posljedica karcinoma dojke koji je metastazirao na mozak. Jedna od najsvestranijih alternativnih umjetnica u nas sa zloćudnom se bolesti borila posljednje četiri godine, a prvi rak, onaj grlića maternice preboljela je još kao 28-godišnjakinja. Tada se odlučila sama liječiti, hraneći se samo sirovom hranom. Kada joj je dijagnosticiran rak dojke, podvrgnula se mastektomiji, ali je odbila kemoterapiju i ponovo se odlučila liječiti makrobiotičkom prehranom i tjelovježbom.


Na posljednjem ispraćaju jučer su se od Ivane Popović oprostili njezini najbliži – majka Lepa, kćeri Luna i Ava te prijatelji, među kojima su bili i dizajner Ivica Skoko te voditeljica i književnica Josipa Pavičić. Dirljiv govor održao je Ivanin bivši partner, glumac Luka Peroš, otac njezine kćeri Ave.