Dodjela Oscara

Crveni tepih su ove godine poharale crna i ljubičasta boja te snažne poruke za pamćenje

Hina

Reuters

Reuters

Snažnu poruku imao je i Joaquin Phoenix.Bilo je mnogo ružičastih haljina uz crnu boju i upadljive ogrlice. I naravno nekoliko modnih odabira koji su ostavili bez daha i koji su van svih kategorija. Nekoliko zvijezda odabralo je ženstvenu eleganciju u ružičastom.


Mlada Julia Butters, koja je glumila u filmu Quentina Tarantina “Bilo jednom… u Hollywoodu” pridružila se ružičastoj povorci u haljini Christiana Siriana.


FOTO/REUTERS, Julia Butters


FOTO/REUTERS, Julia Butters

Dobitnica Grammyja Billie Eilish na dodjeli se pojavila u bijeloj jakni i hlačama Chanela. Na svečanosti je izvela pjesmu Beatlesa “Yesterday” u spomen onima u filmskoj industriji koji su preminuli.U pratnji brata, Eilish je izvela baladu Paula McCartneya, a istodobno je išao popis preminulih “legendi i ikona”, kako ih je opisao Steven Spielberg u najavi. Bili su tu svi od Kobe Bryanta do Kirka Douglasa.

FOTO/REUTERS, Billie Eilish


FOTO/REUTERS, Billie EilishRegina King zadivila je nježnom Versaceovom haljinom asimetričnog vratnog izreza ukrašenom srebrnim detaljima. Idina Menzel zablistala je u impresivnoj dijamantnoj ogrlici. 


FOTO/REUTERS, Regina King & Brad Pitt


FOTO/REUTERS, Regina King & Brad PittLaura Dern, koja je osvojila Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu, bila je u Armanijevoj haljini optočenoj perlicama, a na dodjelu je dovela i majku, glumicu Diane Ladd koja je tri puta nominirana za Oscar.


FOTO/REUTERS


FOTO/REUTERSNatalie Portman iskoristila je svoju opravu za poruku – na Diorovu ogrtaču bila su izvezena imena “preskočenih” redateljica koje nisu nominirane za nagrade – među ostalima Lorene Scafaria (“Hustlers”), Lulu Wang (“The Farewell”), Greta Gerwig (“Little Women”) i Marielle Heller (“A Beautiful Day in the Neighborhood”).


“Željela sam na svoj suptilni način odati priznanje ženama kojima nije priznat nevjerojatan rad ove godine”, rekla je za Los Angeles Times. 


FOTO/REUTERS, Natalie Portman


FOTO/REUTERS, Natalie PortmanPortman nije bila jedina u crnom. Penelope Cruz zadivila je u crnom Chanelu s bijelom kamelijom.


FOTO/REUTERS, Penelope Cruz


FOTO/REUTERS, Penelope CruzMuškarci su se većinom odlučili za crno među kojima i dobitnik Oscara za glavnu mušku ulogu Joaquin Phoenix, koji čitavu sezonu nosi isto odijelo Stelle McCartney. On je iskoristio svoj govor da osudi ljude zbog iskorištavanja prirode izdvajajući konzumiranje mlijeka kao primjer.


FOTO/REUTERS


FOTO/REUTERS“Mislimo da imamo pravo umjetno oploditi kravu i ukrasti njezino dijete iako su njezini krici boli neupitni”, kazao je glumac. “Potom uzmemo mlijeko koje je namijenjeno teletu i stavimo ga u naše kave i žitarice… možemo stvoriti i razviti sustave za promjenu koji koriste svim bićima i okolišu”.


Redatelj Spike Lee izborom boja odao je priznanje nedavno preminuloj košarkaškoj legendi Kobeu Bryantu.


FOTO/REUTERS, Spike Lee


FOTO/REUTERS, Spike Lee