Umijeće dobrog življenja

CITY 45 20 Modna manifestacija stigla na Trsat u novom ruhu

Sanda Milinković

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Nedjelja na Trsatu bila je divan dan prepun događaja i kreativnih radionica na kojima smo imali priliku naučiti nešto novo, dobro se zabaviti i opustiti “Protekla godina sve nas je promijenila, a utjecala je i na to da se ova manifestacija izmijeni. S modnog ruha Gradine fokus će ove godine biti na nešto drugačijem sadržaju, pod motom »Art of good living«. Donosimo sadržaje za cijelu obitelj – od Kid’s cornera do ženama zanimljivih sadržaja, ali i sadržaja za muškarce.


Na manifestaciji će biti šest presenting cornera i šest radionica kojima će posjetitelji moći prisustvovati, a važno je naglasiti da se sve održava sukladno epidemiološkim mjerama”, najavila je na nedavnoj konferenciji za medije organizatorica Marija Mažar lifestyle event City 45 20 koji je održan tijekom današnjeg poslijepodneva na Trsatskoj gradini i u Nugentovom parku.


Foto galerija: Manifestacija City 45 20 na Trsatu Foto: Vedran Karuza
»It« lokacija
City 45 20 doista je oplemenio nedjeljno poslijepodne, a niže temperature od onih na koje smo navikli proteklih dana omogućile su posjetiteljima da lakše uživaju u bogatom programu. Posjetitelji su mogli uživati u različitim radionicama i cornerima, a nešto novo se moglo pogledati na svakom koraku trsatskog pejzaža koji se ove godine nametnuo kao »it« lokacija. Ljubitelji opuštanja uz knjigu mogli su u Book Chill zoni smještenoj u Nugentovom parku pronaći inspiraciju za odlična ljetna štiva u »Chi Tai Baru« koja će s guštom čitati na plaži, dok su se Avanture malih okica pobrinule da ni najmlađima ne bude dosadno osiguravši im zabavni Kid’s corner. Vesela su dječica uživala u raznim igrama, a njihov je dio bio prepun malenih šarenih stoličica. Jedna od prvih održanih radionica bila je ona fotografa Ivora Mažara koji je predstavio live food photo session, a kasnije su okupljene oduševili mali plesači Plesne skupine Lorena koji su u Nugentov park donijeli dodatnu dozu talenta, optimizma i dječje razigranosti koja nas uvijek oraspoloži.Svi znaju da je u »zdravom tijelu zdrav i duh« pa se tako oko 19 sati održao trening na otvorenom pod vodstvom Sanje Modrić čija je želja motivirati ljude na tjelesnu aktivnost za koju znamo da ima mnoštvo blagodati na zdravlje našeg organizma. Oni koji su trening odradili ranije, bili na plaži ili ga ove nedjelje odlučili preskočiti, mogli su sudjelovati u radionici make up artistice Ive Barišić koja nam je pokazala kako kreirati savršen »ljetni sjaj« na koži u ovim toplim danima i romantičnim večerima kada nam lice traži manje šminke, ali svejedno želimo postići efektan look koji osvaja.


Moda i ljepota


Svoj je kutak imala i riječka dizajnerica Andrea Anić Dokmanović koja je okupljene uvela u Kreativnu školu šivanja za početnike. Predstavljeni su i neki brendovi prirodne kozmetike, domaći OPG-ovi te bezvremenski nakit Infinity Design Ive Brukete.


Nedjelja na Trsatu bila je doista divan dan prepun događaja i kreativnih radionica na kojima smo imali priliku naučiti nešto novo, a usput se dobro zabaviti i opustiti ususret novom radnom tjednu i (nemilom nam) ponedjeljku.