Htjeli ih zabaviti...

ASOS morao povući odijelo zbog tužbi pretilih osoba

P. N.

Foto Screenshot Twitter

Foto Screenshot Twitter

Proizvod je došao s opisom "savršeni razbijač leda i party ispunjen smijehom", a očito su iz kompanije mislili da će ljudima odijelo biti zabavnoJedan od poznatijih internetskih modnih prodavača našao se ovih dana na meti kritika zbog jednog odjevnog predmeta kojega su prodavali na svojim stranicama, prenosi VT. ASOS je naime na tržište stavio odjevni proizvod nazvan “igra debelog odijela” koji osobu čini debljom dok je na njoj ružičasta haljina. Proizvod je dizajniran od Typo UK tvrtke, ali ju je ASOS objavio na svojim stranicama. 


Proizvod je došao s opisom “savršeni razbijač leda i party ispunjen smijehom”, a očito su iz kompanije mislili da će ljudima odijelo biti zabavno. Umjesto toga, korisnici Twittera su izrazili veliko negodovanje jer on očito vrijeđa krupnije osobe. – ASOS, što je ovo? Zašto biste prodavali nešto što očito vrijeđa osobe koje imaju tijelo poput mojega? – napisala je Danielle Vanier, jedan od kupaca, na svojem Twitter profilu. 
Mnogobrojni su se složili s njome i napali modnog trgovca te zatražili hitno očitovanje i uklanjanje proizvoda s internetskih stranica. ASOS ih je i poslušao pa se isprikom odlučio iskupiti svojim kupcima. 


– Hvala vam što ste nam dali do znanja za ovaj slučaj. Nikada nismo namjeravali nekoga uvrijediti te smo odlučili ukloniti proizvod s naše internetske stranice. Kako odgovoran modni prodavač svjesni smo važnosti promocije pozitivnog imidža, stoga cijenimo vaše povratne informacije – napisali su iz ASOS-a u svojem priopćenju.