10 modnih

Antonela Golobić voli šarm minimalističkih modnih pravila: ‘Recikliranjem odjeće pridonosimo društvu’

Dijana Ljubanović

Foto: iStock, Instagram

Foto: iStock, Instagram

Njen Instagram profil prepun je simpatičnih sličica iz života kojima nadahnjuje svoje pratitelje kojih je trenutno više od 4000.Antonela Golobić fitness je instruktorica zaraznog osmijeha. Obožava klasiku, jednostavnost i šarm dobrih starih minimalističkih modnih pravila.


Njen Instagram profil prepun je simpatičnih sličica iz života kojima nadahnjuje svoje pratitelje kojih je trenutno više od 4000. Njena vedra energija, pročišćene linije koje su karakteristične za njene modne odabire i besprijekorna linija, pravo su osvježenje u virtualnom svijetu.


Pročavrljale smo o njenim stavovima o modi i otkrile pregršt zanimljivosti.

Kako biste opisali svoj stil i kakvu poruku šaljete svojim modnim odabirima?


Kad bih morala opisati svoj stil, to bi bila sportska elegancija. Kako radim kao trener, većinu dana sam u tajicama i jedva čekam vikend ili večer da mogu pokazati ono u čemu uživam, a to je kombiniranje odjeće. Nema mi draže nego kad vikendom završim s jutarnjim treninzima i krenem vaditi sve što imam iz ormara za dobru kombinaciju do grada. Pratim trendove, ali pazim da stoji mom obliku tijela. Građena sam sportski i struk kod mene ne postoji pa ga uvijek “napravim” uz pomoć remena ili takvog tipa haljine.Gdje kupujete odjeću, kako je birate i što Vam je pritom najvažnije?


Većinu odjeće kupujem online od Zare pa sve do stranica s korištenom odjećom jer smatram da recikliranjem odjeće pridonosimo današnjem društvu. Prvo što vidim je dizajn, već mogu po izgledu zaključiti hoće li mi stajati ili ne, zatim materijal. Pazim da ne nosim sintetiku. Od malih nogu mama me učila da pazim na materijale i o kombiniranju jednostavnih vječnih komada odjeće.Bez kojih 5 komada ne možete zamisliti svoj ormar?


Uvijek u ormaru imam bijelu košulju, vječni trend i nju kombiniram na barem tri načina s remenom, bez ičega, s blejzerom ili vesticom. Blejzere u zadnje vrijeme obožavam, a nosim ih i kao jaknicu na proljeće. Crne traperice kao nezaobilazni komad odjeće. Crna haljina koju nosim kroz sva četiri godišnja  doba, također i nju redovito kombiniram s vesticama ili blejzerom.


Smatralo se da su četiri modne prijestolnice 20. stoljeća Pariz, London, Milano i New York? Koje gradove biste izdvojili kao vrelo modne inspiracije danas? Jesu li navedeni gradovi, prema Vašem mišljenju, i dalje na modnom tronu i zašto?


Defintivno su mi ti gradovi i dalje visoko pozicionirani i smatram ih velikom četvrtkom jer su među prvima, ali ne bih izostavila Barcelonu i Istanbul koji se s pristupačnim cijenama žele približiti što većoj masi.Prema Vašem mišljenju, tko je najtalentiraniji modni dizajner/ica svih vremena? Zašto?


Coco Chanel, upravo iz razloga što su njezini komadi vječni, nešto što će uvijek biti u trendu. Ona je modernizirala ženski lik, dodavši muške akcente. Popularna je s malim crnim haljinama, odijelima od tvida, biserima i malim šeširima. Nije radila samo luksuznu odjeću, već i udobnu i praktičnu. To su komadi odjeće koji će moći ići s koljena na koljeno.


Kako je počela Vaša ljubav prema modi i zainteresiranost za nju? Kako ste gradili svoj stil i postali zadovoljni njime?


Svoj stil sam počela graditi još od malena, a svi koji me poznaju, znaju da mrzim trenirke i jako rijetko će te me vidjet u njima. Zvuci paradoksalno, ali jednostavno nisam ljubiteljica trenirki još od malena. Gradim svoj stil na komadima odjeće koje si može priuštiti svaka osoba. Bitno mi je da se ja osjećam ugodno i samopouzdano u svakoj odjevnoj kombinaciji.


Kao mlađa nikad si nisam mogla priuštiti toliko koliko ostatak djece i onda mi je mama šivala i pokazivala dobre i loše materijale i samim time mi pokazala da je moda čista igra boja i dezena. Ostalo mi je to do danas da nema potrebe za punim ormarima robe nego je dovoljno par vječnih komada.Najkorisniji modni savjet koji je promijenio Vaš pristup modi?


Manje je više i to je nešto čime se vodim od uvijek. Nikad ne želim pretjerivati sa sto različitih uzoraka. A opet volim nekad izaći iz komfor zone pa povedem sestru ili prijateljicu u shopping. Dosta često mi se zna dogoditi na nesvjesnoj razini da ako se ne osjećam dobro, nosim crno.To je neka sigurna zona većini, ali pokušavam što prije izaći iz tog nekog “komfora”.


Modni trend za koji se nadate da se više neće vratiti u modu?


Niski struk se vraća u modu, ali ja se nekako nadam da će nas zaobići. Tenisice u fluorescentnim bojama, ni tad mi nisu bile lijepe, a defintivno ni sad i  nadam se da se neće vratiti u modu.Najveći modni fail koji ste imali?


Nedavno sam gledala stare slike i defintivno sam imala svojih “trenutaka” od sjajnih najlonki do balerinki. Ne želim uopće komentirati ultra kratke minice u kombinaciji s majicom na bretele. Dugo sam se tražila, ali pronašla sam svoj stil.Materijal koji ne podnosite na svojoj koži?


Izbjegavam sintetiku, ako je naravno mogu izbjeći, veste koje „pikaju“.


__