Fracuzima preskupo

Američka modna kuća Michael Kors kupuje Versace

Hina

Donatella Versace / Reuters

Donatella Versace / Reuters

U sklopu ove transakcije bi vrijednost talijanskog modnog diva mogla biti procijenjena na dvije milijarde dolara, kazali su neimenovani izvoriRIM Američka modna kuća Michael Kors postigla je dogovor o kupnji Versacea u sklopu transakcije kojom bi vrijednost talijanskog modnog diva mogla biti procijenjena na dvije milijarde dolara, kazali su neimenovani izvori.


Talijanski list Corriere della Sera u ponedjeljak je prenio izjave neimenovanih izvora o skorašnjoj prodaji Versacea.


Obitelj Versace posjeduje 80 posto kompanije, nakon što su prije četiri godine prodali 20-postotni udio američkoj investicijskoj kompaniji Blackstone.
Dva od tri izvora koji su razgovarali za Reuters kazalo je da je Michael Kors pristao platiti više za Versace od njegove stvarne vrijednosti.


U američkoj tvrtki nisu bili dostupni za komentar. U Versaceu je nisu željeli komentirati.


O kupnji su s obitelji Versace, između ostalog, pregovarale i francuske modne kuće, uključujući Kering, kazali su izvori, ali im je cijena bila previsoka.


»Zaključili su da ne moraju uložiti toliko novca u još jedan talijanski modni brend. Cijena je bila previsoka«, istaknuo je izvor.


U Kerinu nisu željeli komentirati tu informaciju.


Donatella Versace, umjetnička direktorica i potpredsjednica kompanije, pozvala je zaposlene u utorak na sastanak u Milanu, izvijestio je Corriere della Sera.


Iz Michael Korsa otvoreno su signalizirali da žele proširiti porftelj skupih modnih brendova, kupivši prošle godine za 1,2 milijarde dolara Jimmy Choo, luksuznog proizvođača obuće osnovanog u Londonu. U konačnici cilj im je pod istim krovom okupiti razne luksuzne brendove, uključujući modu, cipele i asesoar.