Obitelj iz pakla

Mladoženja izbacio vlastitu majku s vjenčanja zbog onog što je napravila mladenki

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Ženski dio obitelji poznat je po zbijanju neslanih šalaPostoje obitelji i obitelji, one koje prihvaćaju svakog novog člana širom otvorenih ruku, ali i one čiji članovi će učiniti sve kako bi “testirali” pridošlice. Jedna obitelj je išla toliko daleko da je mladoženja izbacio vlastitu majku s vjenčanja zbog neslane šale koja je bila usmjerena mladenki. 


Jedan muškarac je na Redditu podijelio priču o svom (ne)sretnom vjenčanju kojeg su zamalo uništile njegova vlastita majka i drugi ženski članovi obitelji. 


Objasnio je kako je “običaj” u njegovoj obitelji da ženski dio uvijek zbija neslane šale prema novoj ženi koja ulazi u obitelji.
“Imam veliku obitelj, mnogo tetki i rođakinja uz majku, maćehu, polusestre i baku. Ne znam zbog čega, no sve te žene zbijaju šale i prozivaju uvijek nove ženske članove. One su stvorile grupu (po meni toksičnu) koja uvijek stavlja nove žene na razne testove kako bi dokazala da zaslužuje biti dio obitelji”, objasnio je 33-godišnji mladoženja.  


Njihove neslane šale idu toliko daleko da s njima uništavaju samouvjerenost i samopoštovanje novih žena. Nakon par mjeseci torture, one službeno proglašavaju kako su je prihvatile u obitelj. 


“Kada sam ih po prvi put upoznao sa svojom djevojkom, budućom ženom, odmah sam objasnio da ne želim od nikoga čuti neslane šale, pa čak niti jednu bezobraznu riječ. One su išle iza mojih leđa te su komentirale njen izgled i posao preko Facebooka. Natjerao sam ih da se svaka pojedinačno ispriča.”


Par je uskoro odlučio organizirati vjenčanje te je tada mladoženja čuo da se šuška kako ženski dio obitelj planira na svadbu doći odjeven u bijele haljine. To je trebao biti ultimativni test za mladenku.


“Brat me upozorio, a ja sam svakoj ženi objasnio da ako se bilo tko pojavio u bijeloj haljini, leti s vjenčanja. One su rekle da to nije istina i o tome se više nije pričalo.”


Međutim stigao je dan vjenčanja i jedna po jedna se počela pojavljivati u bijeloj haljini, a mladoženja je tražio da napuste svadbu.


“Senior grupa, koja uključuje moju mamu i tetke, također se pojavila u bijelim haljinama. Prijetio sam im, a moja majka je bila ljuta i tražila od mene da stanem na njihovu stranu. Nisam ih pustio unutra.” 


Majka je morala napustiti svadbu, a otac mladoženje je stao na stranu sretnog para te je gledao kako njegova žena  napušta vjenčanje. 


“Moja žena je bila povrijeđena. Jedna rođakinja je na društvenim mrežama čak napisala kako sam poslao sve žene doma jer je moja žena toliko nesigurna da ne može podnijeti druge žene na vlastitoj svadbi.”


U nastavku je objasnio kako je prestao pričati s vlastitom majkom nakon što je ona tražila od njega da dovede ženu koja joj se treba ispričati. Nije htio pristati i mnogi su ga isključili iz obiteljskih događanja. 


Na Redditu je zatražio savjet te pitao korisnike je li pogriješio. Mnogi su komentirali kako je njegova obitelj prije svega toksična te su pohvalili činjenicu što je unatoč svemu stao na stranu svoje žene. 


Je li se obitelj u međuvremenu pomirila, a žene prestale zbijati neslane šale, ne znamo. No, jedno je sigurno – obitelj iz pakla nije samo filmska fikcija.