7 modnih pitanja

Martina Marku: “Moda pomaže da se osjećamo dobro u svojoj koži”

Dijana Ljubanović

FOTO/Instagram @martina_marku

FOTO/Instagram @martina_marku

Martina Marku podijelila je s nama svoje modne tajne.Mala crna haljina ili casual kombinacija? Štikle ili tenisice? Koju god varijantu odabrali, važno je osjećati se dobro i nositi modnu kombinaciju sa samopouzdanjem. Raznolikost.


Ova riječ toliko znači na modnom krajoliku i odnedavno je vruća tema ne samo kad je u pitanju streetsyle već i kod luksuznih brandova koji se suočavaju s rekreiranjem stila. To najbolje govori o tome koliko je važno biti odvažan i znati se poigrati s bojama, detaljima i krojevima kako bi odjeća koju nosite bila upečatljiva.


Vodeći se ovim kriterijima, primijetili smo predivnu mladu Riječanku, Martinu Marku koja u svakoj prilici izgleda očaravajuće.
Upoznajte je i posudite poneki modni trik od Martine koja pršti od samopouzdanja, modnog ukusa i pozitivne energije.


Tko je Martina i kako biste opisali svoj stil?


Martina je dvadesetjednogodišnjakinja rođena u Rijeci, ali albanskih korijena. Studentica sam radiologije i osoba koja svaki slobodan trenutak koristi na putovanja s dečkom. S obzirom na to što studiram i koliko putujem, puno vremena provodim na praćenje trendova i na Instagram platformi. Svoj stil bih opisala kao “šaren” i raznovrstan i mnogo ovisi o dnevnom raspoloženju. Go with the flow I say.Što je za Vas moda?


Moda bi svakome trebala biti način izražavanja, nešto što ti pomaže osjećati se ugodno u svojoj koži i naglašava tvoje vrline, obline i osobine.Omiljeni kreator/brend i zašto?


Što se omiljenog kreatora/brenda tiče, tu bih definitivno navela brend Zara i njihov beskrajan izbor, neprestane nove kolekcije i pristupačnost u bilo kojem dijelu svijeta.Kakvu ulogu imaju modni dodaci u Vašem stilu? Gdje ih kupujete i koji su vam omiljeni?


Modni dodaci u mojem stilu su prisutni, ali nikako ne volim pretjerivati s njima. Što jednostavnije, to bolje. Ali dakako moram naglasiti svoju opsesiju za torbama, torbi nikad dosta!Koja Vam je omiljena boja, a koji materijal?


Nosim razne boje i materijale koje obožavam kombinirati. Iako 80% mog ormara čine crni komadi odjeće (ujedno i najdraža “boja”),


Što volite u ljetnoj garderobi, što u zimskoj?


Ljeto je doba koje većinom provodim na moru i moju kombinaciju čine prozračna haljina, široka košulja ili kombinezon širokih nogavica, ali moram priznati da sam jedva dočekala jesensko/zimske kombinacije, džempere, kardigane, sakoe, kožne hlače, šalove i čizme!Modni savjet koji biste dali čitateljicama?


U srednjoj školi često sam se susretala s kritizirajućim pogledima, šaputanjima i komentarima da se previše trudim i previše trošim na stil. Moj savjet svima bi bio oblačite što želite i kako se osjećate, sami stvarajte nove trendove i uživajte u tome! Volite modu i želite inspirirati naše čitateljice svojim modnim kombinacijama? Odgovoriti na 7 modnih pitanja? Taggajte @life_novi_list na svojim Instagram streetstyle fotkama. Možda iduće nedjelje baš vaš stil posluži kao Modna inspiracija.