
Foto: Pexels
Donosimo omiljeni viralni recept u novom izdanju, upotpunjen mekanim njokima i svježim špinatom
povezane vijesti
Ako volite recepte koji spajaju brzinu pripreme i dojam restoranskog jela, takozvana “Marry Me” piletina s njokima idealan je izbor.
Ova poznata kombinacija piletine, sušenih rajčica i kremastog umaka s parmezanom dobila je nadogradnju, pa tako u novom receptu mekani njoki i svježi špinat zaokružuju cijelo jelo u savršenu večeru iz jedne tave.
Foto: Pexels
Sastojci (za 4 porcije)
-
4 pileća filea (oko 110 g svaki)
-
1½ žličica suhe talijanske mješavine začina
-
1 žličica soli
-
⅓ šalice sjeckanih sušenih rajčica u ulju + 2 žlice ulja iz teglice
-
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
-
1 šalica pilećeg temeljca
-
¾ šalice vrhnja za kuhanje
-
1 pakiranje (450 g) krumpirovih njoka
-
1 pakiranje (140 g) svježeg špinata
-
¼ šalice ribanog parmezana
Priprema
1. Začinite piletinu.
Pileće filee osušite i s obje strane pospite talijanskim začinom i solju.
2. Zapecite piletinu.
U velikoj tavi zagrijte ulje iz sušenih rajčica na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu s obje strane dok ne dobije zlatnu boju i ne bude pečena do kraja (oko 4 minute). Izvadite je na tanjur.
3. Pripremite umak i njoke.
U istoj tavi dodajte nasjeckane sušene rajčice i češnjak te kratko propirjajte dok ne zamirišu. Ulijte temeljac i vrhnje, pustite da zavrije, zatim dodajte njoke. Kuhajte 2–3 minute, povremeno miješajući, dok umak ne postane gušći, a njoki mekani.
4. Dodajte špinat i sir.
Umiješajte špinat, pustite da uvene, zatim dodajte parmezan i promiješajte dok se ne otopi. Ako je umak pregust, dodajte malo vode ili temeljca.
5. Poslužite.
Narežite piletinu i vratite je u tavu na vrh njoka. Poslužite odmah, uz dodatni parmezan ili svježe mljeveni papar.
Savjet za pohranu
Ostatke možete čuvati u hladnjaku do tri dana. Prilikom podgrijavanja dodajte malo temeljca kako bi umak ponovno postao kremast.