Kremasta i ukusna

"Marry Me" piletina s njokima i špinatom osvaja na prvi zalogaj

M. Č.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Donosimo omiljeni viralni recept u novom izdanju, upotpunjen mekanim njokima i svježim špinatom

Ako volite recepte koji spajaju brzinu pripreme i dojam restoranskog jela, takozvana “Marry Me” piletina s njokima idealan je izbor.


Ova poznata kombinacija piletine, sušenih rajčica i kremastog umaka s parmezanom dobila je nadogradnju, pa tako u novom receptu mekani njoki i svježi špinat zaokružuju cijelo jelo u savršenu večeru iz jedne tave.



Foto: Pexels

Sastojci (za 4 porcije)


  • 4 pileća filea (oko 110 g svaki)


  • 1½ žličica suhe talijanske mješavine začina


  • 1 žličica soli


  • ⅓ šalice sjeckanih sušenih rajčica u ulju + 2 žlice ulja iz teglice


  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana


  • 1 šalica pilećeg temeljca


  • ¾ šalice vrhnja za kuhanje


  • 1 pakiranje (450 g) krumpirovih njoka


  • 1 pakiranje (140 g) svježeg špinata


  • ¼ šalice ribanog parmezana


Priprema


1. Začinite piletinu.
Pileće filee osušite i s obje strane pospite talijanskim začinom i solju.


2. Zapecite piletinu.
U velikoj tavi zagrijte ulje iz sušenih rajčica na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu s obje strane dok ne dobije zlatnu boju i ne bude pečena do kraja (oko 4 minute). Izvadite je na tanjur.


3. Pripremite umak i njoke.
U istoj tavi dodajte nasjeckane sušene rajčice i češnjak te kratko propirjajte dok ne zamirišu. Ulijte temeljac i vrhnje, pustite da zavrije, zatim dodajte njoke. Kuhajte 2–3 minute, povremeno miješajući, dok umak ne postane gušći, a njoki mekani.


4. Dodajte špinat i sir.
Umiješajte špinat, pustite da uvene, zatim dodajte parmezan i promiješajte dok se ne otopi. Ako je umak pregust, dodajte malo vode ili temeljca.


5. Poslužite.
Narežite piletinu i vratite je u tavu na vrh njoka. Poslužite odmah, uz dodatni parmezan ili svježe mljeveni papar.


Savjet za pohranu


Ostatke možete čuvati u hladnjaku do tri dana. Prilikom podgrijavanja dodajte malo temeljca kako bi umak ponovno postao kremast.