Maja Šiljevinac

Razgovarale smo s mladom dizajnericom iz Istre: Njezine maštovite marame za kosu osvojit će vas na prvi pogled

Sanda Milinković

Rubi Details

Rubi Details

Njezin je Instagram profil prepun preslatkih marama za kosu i ponovno popularnih scrunchie gumica.Dolaskom ljeta i vrućina, većina nas se odlučuje za podizanje kose i to nerijetko završi popularnom messy punđom ili repom. Takva naoko jednostavna frizura, sve je samo ne dosadna ukoliko se odlučite zaokružiti styling neizostavnim ljetnim must-have modnim dodatkom – maramom za kosu.


Osim što su nam se kroz velika vrata vratile scrunchie gumice za rep sa stilom, uz njih su ušetale i trendi marame za kosu. Jednobojne, šarene ili sa zanimljivim printom, marame za kosu će svaku frizuru pretvoriti u pravu malu stilsku poslasticu.


Da su marame za kosu itekako popularne dobro zna naša sugovornica Maja Šiljevinac. Ova se mlada majka iz Pule, kako sama kaže, „vješto skriva“ iza popularnog brenda „Rubi Details“ koji je svoj put započeo prije nekoliko tjedana na Instagramu.


Maja Šiljevinac

Maja Šiljevinac
Upravo je tih nekoliko tjedana bilo dovoljno da postane totalni hit zahvaljujući prekrasnim modnim dodatcima za kosu.


„U velikoj želji za poslovnim uspjehom zapostavila sam ono u čemu zaista uživam, a to je stvaranje. Uvijek je postojao taj ‘manjak vremena’ zbog kojeg se nisam mogla posvetiti onome u čemu doista uživam, no sada, konačno mogu reći da sam svoje vrijeme usmjerila u pravom smjeru”, kaže nam naša sugovornica iz Istre.


Marama za kosu/Rubi Details

Rubi Details


 Instagram profil ste otvorila prije tek desetak tjedana. Kakav je feedback?  


“Da, istina je da je zapravo prošlo jako malo vremena od samog otvaranja profila. Početak je uvijek nekako najteži, taj rizik koji u isto vrijeme nosi i zadovoljstvo i strah. No, moram priznati da je sad kada smo dva mjeseca dalje od početka, feedback izvrstan!


Vidim da žene ponosno nose Rubi u kosi i upravo  to je moj smisao, to je ono što me svakim danom čini ponosnom i daje želju i motivaciju za stvaranje“, objašnjava nam Šiljevinac.


Gledajući različite marame za kosu, zanima nas otkuda stiže inspiracija za toliki splet jedinstvenog dizajna u moru marama za kosu gdje je nemoguće pronaći dvije iste.


Marama za kosu/Rubi Details

Rubi Details


“Sama ih osmišljavam i šivam što mi daje još jednu dozu zadovoljstva. Uživam u svakom komadiću materijala i volim eksperimentirati s dizajnom. Naravno, još je puno toga ostalo za realizaciju pa iako bih ja sve odjednom, svjesna sam da je dan prekratak i da treba pustiti vremena i za kasnije.


Tako negdje usput nastaje i sama inspiracija za dizajn. Uvijek nastojim uzeti u obzir ne samo estetiku već i funkcionalnost, udobnost i praktičnost. Želja mi je da se za svakoga pronađe nešto, stoga postepeno širim asortiman ne bi li svaki stil ostao pokriven”, priznaje nam Šiljevac.


Marama za kosu u žutoj boji polako postaje najpopularnija


Vrlo se teško odlučiti za “samo jednu” maramu za kosu pa nas je zanimalo koji modeli najbolje prolaze. Upitali smo dizajnericu što se najviše kupuje i ima li i ona svojih favorita.


“Volim baršun i volim boje, no nekako uvijek težim ka neutralnim tonovima pa nosim krem gumice. Iz nove kolekcije definitivno me osvojila crna cvjetna, što zbog jednostavnosti što zbog kombinacije boja.


A zapravo, moj osobni izbor je totalna suprotnost onome što je zapravo trend i što žene kupuju. Definitivno pobjedu nosi krem gumica s dezenom iz nove kolekcije. Vjerujem da je to upravo zbog neutralnih tonova koji se mogu kombinirati na razne načine.


Ono što me veseli jest da jako puno idu i boje, posebica žuta, jer ipak ljeto nam se bliži”, otkriva nam dizajnerica.


Među najpopularnijima su žute gumice i marame za kosu

Rubi Details


“U početku sam se bazirala na jednostavnim krojevima, baš onako kako smo nekad nosile kad smo bile djevojčice i to je bilo vrlo dobro prihvaćeno, posebice gumice s mašnama.”


Primjećujemo i da svako toliko na njezinom profilu stiže nova kolekcija pa nas je zanimalo i koja je gumica ili marama za kosu trenutno najpopularnija.


“Došla je nova kolekcija koja je doslovce buknula pa bih rekla da je to must-have dizajn. Baziran na praktičnosti i jednostavnosti s dozom ljeta i veselih boja.


Gumica koja se može nositi na toliko načina – kao gumica s maramom, trakica za kosu, trakica oko ruke, vrata ili jednostavno na ruci kao modni dodatak. Vjerujem da je upravo to osvojilo moje žene. Također, ponosna sam što svaki model dolazi i u matchy-matchy kombinaciji za mamu i kćer”, priznaje nam Šiljevinac.


Rubi Details

 Rubi Details


Kao što smo već spomenuli, scrunchie gumice i marame za kosu, počele su se vraćati još krajem prošle godine. Zanimalo nas je mišljenje dizajnerice o tome hoće li i ovoga ljeta biti hit.


“Iskreno se nadam i to bih baš voljela. Duge lepršave marame za kosu i gumice definitivno su mi totalno ljetni štih. Mogu se kombinirati na toliko načina i za toliko prilika – bilo svečanih, svakodnevnih ili sportskih. Vjerujem da hoće, makar to društvene mreže daju naslutiti”, kaže Šiljevac.


Rubi Details

Rubi Details


“Marame za kosu najljepše stoje na sretnoj ženi”


Nismo mogli ne upitati, ima li kakav savjet za kombiniranje gumica i marama za kosu jer su ovi dodatci sami po sebi vrlo upečatljivi.


“Kao i za svaki modni dodatak, važno je birati ono što volite nositi i u čemu se osjećate udobno. Upravo zato u ponudi ima raznih veličina i debljina čak i za žene koje ne vole raskoš već minimalizam.


Osobno smatram da gumica s trakicom najljepše stoji kad ju pustimo da leprša u svom prirodnom obliku jer onda zapravo i dizajn dolazi do izražaja.


S obzirom na to da se ponekad nađemo pred ormarom i “nemamo što obući”, a ponekad postoji i mogućnost da pretjeramo s modnim dodacima, upitali smo dizajnericu za savjet oko toga kako najbolje kombinirati marame za kosu da što više dođu do izražaja.


“Mislim da tu nema pravila, moja je preporuka odabir prave boje gumice u odnosu na boju kose. Najbolji efekt je kada postignemo lagani kontrast boja.


Moj prvi izbor je definitivno opušteni messy bun, posebice za gumice s trakama jer takve gumice najbolje stoje na opuštene i lepšave kombinacije. No, u svakom slučaju važno je da se osjećate udobno i lijepo noseći. Rekla bih da najljepše stoji na – sretnoj ženi”, zaključuje ova svestrana mlada dizajnerica.


Ne preostaje nam ništa drugo nego odabrati trendi kombinacije za proljeće i ljeto, upotpuniti ih ovim krasnim modnim dodatcima i spremno dočekati ljetnu sezonu.