Ljetni praznici

Sedam uzbudljivih aktivnosti na otvorenom u kojima će uživati i djeca i roditelji

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Svoje slobodno vrijeme posvetite zajedničkim trenucima s djecom kako bi svi zajedno uživali u kvalitetno provedenom vremenuLjetni praznici drugo su ime za društvenost, zabavu i aktivnosti na otvorenom. Sigurno se sjećate vremena kada ste cijele dane provodili u dvorištu ili na igralištu s vršnjacima. A nova znanja i vještine koja su nam kroz igru prenijeli roditelji, pamte se cijeli život.


Odlazak u ribolov, prvi kolači, biciklizam ili vrtlarenje. Sve su to super zabavne aktivnosti u kojima uvijek jednako uživaju I mališani I odrasli. Trenuci provedeni zajedno, neprocjenjivi su. Zašto onda preostale dane ljeta ne iskoristiti na najbolji mogući način.


Svoje slobodno vrijeme posvetite zajedničkim trenucima s djecom kako bi svi zajedno uživali u kvalitetno provedenom vremenu, piše Very Well Famliy.
Neka ovaj popis aktivnosti na otvorenom za djecu bude prava ljetna pustolovina. Nema razloga da djeci dosadi kad ih čeka cijeli svijet igre na otvorenom. Ove ideje za igranje na otvorenom nisu ograničene na ljetne mjesece ili na vaše dvorište. Uvijek ih se možete prisjetiti kada poželite malo slobode i dobre zabave na svježem zraku.


Igre u dvorištu


Ovo su klasične aktivnosti na otvorenom kojih se sjećate iz djetinjstva, od igre Skrivača, Graničara, Školice, Crne kraljice… Naučite svoju djecu kako se igraju i provjerite mogu li izmisliti i svoje verzije i varijacije. A ako je mrak? Vrijeme je za noćne igre s lampicama!


Šetnja


Bez obzira jeste li u šetnji kvartom ili šumom, šetnja prirodom je idealna za fitness, zabavu i osnaživanje obiteljskih veza. Igrajte igru kako idete u potragu za vilenjacima ili nekim drugim šumskim stvorenjima da biste djecu zainteresirali i bili aktivni.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Zabava s vodom


Prskalice, crijeva, fontane, potoci ili more, svi su savršeni za pomaganje djeci da se rashlade i aktivno se igraju istovremeno. Mnogo smijeha i dobar san nakon dolaska kući je zajamčen.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Role


Dodavanje kotača aktivnostima na otvorenom čini ih uvijek privlačnijima. Navucite rolere, kacige i štitnike i otisnite se u čistu zabavu.


Bicikliranje


Dječja stopala mogu ih odvesti dalje kada pritisnu papučice. Osim što je jednostavan način prijevoza, biciklizam čini zabavu na otvorenom još zabavnijom za cijelu obitelj. Istražite mirne ulice u vašem susjedstvu ili potražite biciklističku stazu prilagođenu obiteljima.


Napravite svoje igračke


Doći tamo je pola zabave kada pošaljete svojoj djeci škakljive materijale za izradu ovih fitness igračaka. Zatim ih izvadite vani za još veću akciju.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Posadite vrt


Aktivnosti na otvorenom za djecu ne moraju uvijek biti samo zabava i igra. Pokušajte ih smjestiti u vrt. Mogu grabiti, kopati, čupati korov ili zalijevati – što će ih sigurno najviše razveseliti. Ako nemate svoje dvorište, prošetajte tržnicom ili posjetite farmu u blizini.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash