10 modnih pitanja

Lucija Hrkač nam je otkrila bez kojih 5 modnih komada ne može zamisliti svoj ormar

Dijana Ljubanović

FOTO/IG @lucijahrkac

FOTO/IG @lucijahrkac

"Moja ljubav prema modi traje oduvijek"Možete slijediti trendove i biti upoznati u sve modne novotarije, ali ne možete postići upečatljiv efekt svojom odjećom ukoliko u svoje odjevne kombinacije ne umiješate svoj karakter i barem malo šarma. U suprotnom, bez obzira na trendovske krpice, ostat ćete nezamijećeni i bezlični na ulicama prošaranima komadima i high streest brendova. Isti krojevi, iste boje i isti make-up, neće vas izdvojiti.


No, naša današnja sugovornica, Lucija Hrkač, ima ono nešto. I bez obzira na njene trendi komade odjeće, privukla je našu pažnju jedinstvenim umijećem kombiniranja i vedrim karakterom kojim zrači i bez da progovori i jednu riječ.


Njena topla energija i vedre boje koje vješto spaja u skladne modne priče, naša su današnja inspiracija. Upoznajte Luciju i posudite neku od njenih modnih mudrosti.

Kako bi opisala svoj stil i kakvu poruku šalješ svojim modnim odabirima?


Svoj stil bih opisala kao – šarolik. Zaista varira i ovisi o tome kako se osjećam, o svakodnevnim obavezama pa do inspiriranosti tog dana. Najvažnije mi je da se osjećam dobro u onome što nosim i da pozitivno utječe na moje samopouzdanje.


Gdje kupuješ odjeću, kako je biraš i što ti je pritom najvažnije? 


Odjeću najčešće kupujem u Zari, Mangu, Stradivariusu i Bershki. Osobno jako volim kupovati pa posjedujem puno različitih modnih varijacija u svome ormaru, ali ako moram birati, onda u kupnji prevagne odjevni predmet koji je više nosiv i koji se da lakše uskladiti na različite modne kombinacije.Bez kojih 5 komada ne možeš zamisliti svoj ormar?


Pa kada bih morala birati, u 5 komada bi se našla klasična crna haljina, jedne dobre traperice, bijela košulja, kvalitetni kaput i obavezno udobni komplet trenirke.


Smatralo se da su četiri modne prijestolnice 20. stoljeća Pariz, London, Milano i New York? Koje gradove bi izdvojila kao vrelo modne inspiracije danas? Jesu li navedeni gradovi, prema tvom mišljenju, i dalje na modnom tronu i zašto?


Za mene su i dalje ta četiri grada vrhunac modne inspiracije, smatram da je teško skinuti ih s trona. Od njih je sve počelo, pa tu sve i završava.Prema tvom mišljenju, tko je najtalentiraniji modni dizajner/ica svih vremena? Zašto?


Smatram da su najtalentiraniji oni koji ulažu ljubav i strast u svoj zanat, a sve je stvar koliko će ljudi to prepoznati i koliko je čovjek uporan. Moji favoriti su Karl Lagerfeld i naravno – Coco Chanel, koja je i izmislila omiljeni ženski dress code: mala crna haljina. 🙂


Kako je počela tvoja ljubav prema modi i zainteresiranost za nju? Kako si gradila svoj stil i postala zadovoljna njime?


Moja ljubav prema modi traje oduvijek, samo s godinama sve više raste, barem ja to tako vidim. Stil je već malo drugačija priča, on varira iz dana u dan. Ma, zapravo iz sata u sat! Uvijek je zabavno vidjeti kako se moda mijenja ili “vrti u krug”, kao što prije 5 godina nisam mogla zamisliti da ću iz uskih traperica uskočiti u zvonolike hlače, ali to je cijela čar mode, nepredvidljiva je.Najkorisniji modni savjet koji je promijenio tvoj pristup modi?


Najvažnije je dobro se osjećati u onome što nosiš, prije svega – nosi samopouzdanje i stav!


Modni trend za koji se nadaš da se više neće vratiti u modu?


Uh, izdvojila bih takozvane “tajice-traperice” i bijele tajice. Veliki ne, barem za mene.Najveći modni fail koji si imala?


A joj, takvih situacija je bilo više (smijeh). Definitivno sam padala pod utjecaj i onih neuspjelih modnih trendova, ali na sreću se ne mogu sjetiti određene situacije, najčešće dobijem “flashaback” kada gledam neke stare slike.


Materijal koji ne podnosiš na svojoj koži?


Pa nisam baš naišla na materijal koji mi prouzrokuje neke probleme, mislim da sam zaista prilagodljiva. Eventualno mi smeta kada je majica s većim udjelom vune pa mi niti znaju izazvati iritacije na koži, ali sve se to da podnijeti ako je odjevni predmet lijep, vjerujem da smo se sve našle u takvoj situaciji (smijeh).


 


__


Volite modu i želite inspirirati naše čitateljice svojim modnim kombinacijama? Odgovoriti na 10 modnih pitanja? Taggajte @life_novi_list na svojim Instagram streetstyle fotkama. Možda iduće nedjelje baš vaš stil posluži kao Modna inspiracija.